Британската министър-председателка Тереза Мейбеше възпрепятствана от всякакви трудности, докато произнасяше

...
Британската министър-председателка Тереза Мейбеше възпрепятствана от всякакви трудности, докато произнасяше
Коментари Харесай

Речта на Тереза Мей за брекзит: Прокашлания, сухо гърло и формуляр за оставка

Британската министър-председателка Тереза Мейбеше възпрепятствана от всевъзможни компликации, до момента в който произнасяше основна тирада за брекзит.

Тя няколко пъти се закашля, загуби гласа си и трябваше да пие вода и да вземе бонбон срещу кашлица, а комедиант ѝ връчи формуляр за уволняване, който тя одобри с усмивка и подцени.

Мъжът се оказа известният комедиант Лий Нелсън, чието същинско име е Саймън Бродкин. Докато защитата го извеждаше от залата, той съобщи, че външният министър Борис Джонсън, за който се счита, че има упоритости за премиерския пост, му бил споделил да даде документа на Мей.

Комикът загатна и водача на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, на който също желал да даде подобен документ.

Нелсън е прочут с сходни изяви. През 2015 година той замери с пачка долари тогавашния президент на Международната футболна федерация (ФИФА) Йозеф Блатер на конференция.

За похлупак, до момента в който Мей говореше, няколко букви от лозунгите, закачени зад нея, паднаха на сцената.

В речта си в края на годишния конгрес на Консервативната партия Мей увери, че държавното управление ѝ се приготвя за всевъзможен процес в договарянията за излизане на Англия от Европейския съюз, в това число опцията те да приключат без съглашение , съобщи АП.

Ройтерс показва, че Мей се е пробвала да употребява годишния конгрес да възвърне единството на Консервативната партия и да показа себе си като единственият човек, кадърен да обезпечи брекзит и да държи лейбъристкия водач Корбин надалеч от властта.

61-годишната Мей беше бурно приветствана след речта, траяла един час. В нея тя включи и персонални нотки, като сподели, че няма нищо срещу да я назовават „ Ледената дама “ и че изпитва голяма горест от това, че няма деца.

Министърът за Брекзит Дейвид Дейвис разяснява, че речта е била доста добра и е засегнала всички въпроси, от които се вълнуват хората.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР