Британската фармацевтична група AstraZeneca съобщи, че си е осигурила повече

...
Британската фармацевтична група AstraZeneca съобщи, че си е осигурила повече
Коментари Харесай

AstraZeneca получи от САЩ $1 млрд. финансиране за ваксина против Ковид-19

Британската фармацевтична група AstraZeneca заяви, че си е осигурила повече от 1 милиард $ от Съединени американски щати за основаването на ваксина срещу ковид, осведоми Агенция Франс Прес.
 AstraZeneca дава до 30 милиона дози ваксина на Англия до септември
AstraZeneca дава до 30 милиона дози ваксина на Англия до септември

100 милиона дози тази година

AstraZeneca си партнира с Оксфордския университет в създаването на ваксина, която е тествана на Острова.

Новината излиза на фона на опасенията, че Съединени американски щати могат да се снабдят с ваксина преди другите страни с помощта на финансирането на фармацевтични компании по света.

Франция разкритикува основания в Париж фармацевтичен колос Sanofi, който загатна, че Съединени американски щати първи ще получат ваксина.

От AstraZeneca оповестиха през днешния ден, че " са получили поддръжка от повече от 1 милиард $ от Американския биомедицински орган за разширени проучвания и развиване за създаване, произвеждане и доставка на имунизацията ". Компанията обаче добави, че е в контакт с държавните управления и интернационалните здравни институции , с цел да се подсигурява, че имунизацията ще е налична за всички.

AstraZeneca заяви, че е сключила съглашения за първите 400 милиона дози от имунизацията , като се надява да стартират доставките през септември. Тя е с потенциал на произвеждане 1 милиард дози.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР