Британска депутатка заяви, че мюсюлманската ѝ вяра е била изтъкната

...
Британска депутатка заяви, че мюсюлманската ѝ вяра е била изтъкната
Коментари Харесай

Британска депутатка твърди, че мюсюлманската ѝ вяра е причина за уволнението ѝ като зам.-министър

Британска депутатка съобщи, че мюсюлманската ѝ религия е била изтъкната от учредителен секретар на Консервативната партия като причина за уволнението ѝ като заместник-министър през 2020 година.

Зачестилите информации за оказван напън върху депутати на Консервативната партия още повече утежняват ситуацията на премиера Борис Джонсън, на който следва решаваща седмица, в която би трябвало да излезе резултата от следствието на събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун.

Според вестник „ Сънди таймс “ Нусрат Гани е споделила, че когато е поискала пояснение за уволнението си, учредителен секретар на торите е показал, че „ вярата ѝ е повдигнала въпроси и нейният статут като депутат-мюсюлманин е карал сътрудниците ѝ да се усещат неловко “.

Марк Спенсър, който сега е основен учредителен секретар на партията, съобщи, че Нусрат Гани засяга него, само че изказванията ѝ са изцяло погрешни и оскърбителен.

Министърът на образованието Надим Захауи съобщи, че обвиняванията на Нусрат Гани би трябвало да бъдат разследвани. Гани бе назначена на поста в Министерството на превоза през 2018 година, само че загуби работата си след промени в държавното управление, направени от Борис Джонсън през февруари 2020 година.

„ Сънди таймс “ написа, че Гани се е отказала да се бори за правата си откакто ѝ е било декларирано, че „ ще бъде отлъчена и репутацията ѝ очернена “.

През последните дни към „ Партигейт “ няколко депутати, искащи оставката на премиера обявиха, че са били сплашвани и изнудвани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР