Брилянтен специалист, за когото лекарската професия е не просто работа,

...
Брилянтен специалист, за когото лекарската професия е не просто работа,
Коментари Харесай

Д-р Хубчев спасил родилка, дошла от Канада да ражда в България

„ Брилянтен експерт, за който лекарската специалност е не просто работа, а задача. Въвел новаторски способи за лекуване, избавил стотици бременни дами с затруднения, загубата на лекар Хубчев е загуба за цялата медицина “, това споделят сътрудници на русенския доктор

„ Няколко са онкогинеколозите в България, те се броят на пръстите на едната ръка, един от тях е той. Той имаше пациенти в действителност от цяла България. Търсеха го, имаха вяра му! Миналия месец работихме с бременна, която беше със характерни болести. Тя беше пристигнала от Канада да ражда в България. В Канада й бяха споделили, че не могат да поемат този риск, тя беше връщана от няколко града в Северна България, столицата и пристигна при нас. Да, всичко мина без проблем, само че това е поради изключителния професионализъм на д-р Хубчев. И не мисля, че в скоро време колкото и даровити лекари да има, ще могат да го заместят. Той беше просто предан на тази професия„, споделя доктор Христо Янакиев – анестезиолог пред bTV.

„ Всички се възхищавахме на неговия професионализъм, на неговата безрезервност към пациентите, към родилките. Буквално за три минути пристигаше за незабавни интервенции, с цел да избави бебето, да спаси родилка. Беше неповторим човек, просто загубата за всички е голяма – и за пациентите, и за лекари, които можеха толкоз доста да научат от него “, сподели доктор Мария Попова – неонатолог.

 

„ Парадоксът е, че колкото по-добър доктор си, си по-рисков, тъй като повече пациенти срещаш и шансът да пипнеш сходно заболяване е по-голям “, споделя доктор Стефан Касабов – хирург.

След следващия работен ден в родилно поделение почувствал леко неразположение, след часове д-р Хубчев е признат в реанимация. Въпреки всички приложени способи на лекуване, губи борбата.

„ За два дни! Всички бяхме като потресени, тъй като този здрав човек вирусът безусловно пред очите ни го смля! “, сподели доктор Христо Янакиев – анестезиолог.

„ Неща, които по учебниците дори не ги написа, от неговия персоналния опит отделяше толкоз доста време да седне с всеки един от нас, да пита къде имаме пропуски, къде имаме потребност от помощ. И ни научи с изключение на на всичките тези професионални неща, и като хора, като лекари по какъв начин би трябвало да се отнасяме към пациентите и между тях един с друг… Изключително свестен и благ човек, доста ще липсва! “, обясни доктор Деляна Статева – специализант акушерство и гинекология.

В памет на д-р Хубчев управата на болничното заведение разгласи, че дава цялата база за лекуване на пациенти с Коронавирус.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР