Бившата кметица на Младост Десислава Иванчева имала много сериозни връзки

...
Бившата кметица на Младост Десислава Иванчева имала много сериозни връзки
Коментари Харесай

Lupa.bg рови: Деси Иванчева със силен гръб в съдебната система или я ползват като бухалка?

Бившата кметица на " Младост " Десислава Иванчева имала доста съществени връзки в правосъдната система, шушукат дами от Сливенският затвор. Lupa.bg научи, че скандалната персона си е навлякла омразата на другите лишени от независимост с наглото отношение и увереността, че е доста повече над всички там. 

Иванчева имала като непосредствен човек единствено една жена лишена от независимост, която й се водила по акъла, само че било мощно да се каже, че тя й е другарка. 

Интересното е, че до този миг Деси Иванчева попада все на известни съдии, които са неуместни на обособени политически кръгове и би трябвало да бъдат атакувани. Именно с нейният случаи в медиите се дискутира случая със инцидентния асортимент на съдиите, само че на лишената от независимост се падат все правосъдни шефове и всички в системата към този момент се съмняват, че нещата са нагласени. Не е ясно дали Иванчева има мощни хора в правосъдната власт, или просто употребяват нея и нейното състояние за кавга с магистрати. 



" Усещал съм напън от ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Цяла политическа партия, изпълнителното й бюро, ми изиска оставката. Ето това е напън - правосъден и политически, на който съм бил подложен ", споделя арбитър Георги Ушев, който е началник на закрития Апелативен профилиран съд.

Магистрати считат, че Ушев е " инцидентно определен ", с цел да може незабавно да бъде нападнат. Още при разпределението от самата Иванчева във Facebook и други магистрати стартират отрицателни мнения за магистрата, които би трябвало да наклонят решението му в интерес на скандалната кметица. Искан му е отказ, само че той отхвърля да си го направи.

В момента Георги Ушев е натискан и по проблема с Нотариуса. той е съдията, оправдал на първа инстанция Мартин Божанов през 2006 година за кражба на дело от Върховния касационен съд (ВКС). 



Делото на Иванчева против пандиза отново се радва на " арбитър шеф ".  То е разпределено ръчно на арбитър Мария Шишкова, която е някогашен заместник-главен прокурор на Сотир Цацаров. Това повдига доста въпроси, тъй като нормално делата се разпределят електронно на инцидентен принцип.

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет освободи Мария Петкова Шишкова от заеманата служба „ заместител на основния прокурор “ при Върховна касационна прокуратура, считано от датата на взимане на решение на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет за преназначаването й на служба „ арбитър “ в Окръжен съд – Пловдив.

Ще има ли напън върху Шишкова, която сега също е един от неуместните на политическита система магистрат. 

След края на мандата на Цацаров тя отиде да правораздава в пловдивския областен съд, където бе зам.-председател. След това по нейно предпочитание бе преместена от Висшия правосъден съвет в административния съд в столицата.



Десислава Иванчева беше задържана показно през април 2018 година и упрекната в приемане на рушвет по времето, когато основен прокурор беше Сотир Цацаров. Това стана след подаден сигнал от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Въз основа на неговите показания за пожелан рушвет, Иванчева беше наказана на 6 години затвор.

Сега наказаната за корупция Иванчева употребява така наречен помпичка, с цел да може да диша. Състоянието ѝ би трябвало да се следи регулярно, само че мъчно и постепенно тя стига до нужните ѝ експерти, показват от " Зелен Младост ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР