Brexit се превърна в отрова за британската национална политика. Това

...
Brexit се превърна в отрова за британската национална политика. Това
Коментари Харесай

The Financial Times: Brexit се превърна в отрова

Brexit се трансформира в отрова за английската национална политика. Това установи в материал за вестник The Financial Times анализаторът Филип Стефънс , представен от БГНЕС.
Коментарът му е отдаден на " спасяването " на премиера Тереза Мей при вота на съмнение от страна на личната ѝ Консервативна партия, при който тя оцеля като министър председател, само че съгласно създателя това не е трансформирало нищо.
Въпреки това Англия към момента може да избегне безредно излизане от Евросъюза. Проблемът е в това, че няма никакви признаци, че Мей има желание да тръгне по този път. Победата на премиера на вота на съмнение би трябвало да се преглежда по-скоро като отсрочване на бъдеща злополука. И какво ще стане в този момент?
Обкръжението на Тереза Мей счита, че тя ще продължи своята линия и ще предизвиква постигнатата от нея договорка с Европейски Съюз. През януари всички, даже и недоволните от нея депутати в Народното събрание, ще се усещат изнервени, написа вестникът. Избирателите ще стартират да се запасяват с снабдяване. Курсът на паунда ще падне, а министър председателят ще продължи да упорства, че най-хубавия излаз от надигащата се рецесия остава нейната договореност с Европейски Съюз .


Всъщност, счита Филип Стефънс, са останали единствено два вероятни разновидността за развиване на събитията. Първият е Англия просто да излезе от Европейски Съюз в края на март без каквато и да било договореност. Когато на последователи на Brexit като Борис Джонсън се споделя, че това ще бъде икономическа злополука, те просто си запушват ушите и стартират да пеят химна на страната.
Вторият вид е осъществяване на още един референдум , на който гласоподавателите би трябвало да решат избират ли подписаната от Тереза Мей договореност или въпреки всичко желаят да останат в състава на Европейския съюз.
За да излезе от политическата задънена улица, Тереза Мей би трябвало да мисли на първо място за ползите на страната, а не на своята партия. Нека народът самичък реши какво ще бъде нейното политическо завещание, заключава създателят на The Financial Times.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР