Брентфорд и Ливърпул играят при в първи двубой от 19-ия

...
Брентфорд и Ливърпул играят при в първи двубой от 19-ия
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Брентфорд 3:1 Ливърпул, Мбемо се разписа

Брентфорд и Ливърпул играят при в първи дуел от 19-ия кръг на британската Висша лига. В 19-ата минута Ибрахима Конате си означи автогол, а Йоан Уиса осъществя в 42-ата минута. Алекс Окслейд-Чембърлейн понижи в 50-ата минута. Браян Мбемо вкара трети гол за домакините в 84-ата минута. Срещата на „ Брентфорд Комюнити Стейдиъм “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата. 

Това ще бъде първи мач и за двата тима за 2023-а година. „ Пчеличките “ се показват устойчиво през сезона, а в предишния кръг победиха с 2:0 Уест Хем Юнайтед и заемат десетата позиция с 23 точки.

Мърсисайдци пък са в серия от четири следващи триумфа в шампионата, което им отрежда шестото място с 28 точки, на четири от четвъртия Манчестър Юнайтед. Преди няколко дни „ алените “ направиха поврат, с цел да стигнат до триумф против Лестър Сити с 2:1.

/ /

Гостите стартираха по-добре и бързо пробваха да наложат напън. В третата минута Харви Елиът центрира отдясно в наказателното поле, а на далечната греда Върджил ван Дайк засече топката, само че вратарят Давид Рая отрази. В последна сметка беше отсъдена засада на нидерландеца.

Пет минути по-късно мърсисайдци бяха доста покрай откриването на резултата. Тогава Мохамед Салах овладя добре топката в половината на домакините, задържа и потегли към наказателното поле, след което изведе чудесно в него Дарвин Нунес. Уругваецът отстрани Рая с едно допиране и стреля към вратата, само че Бен Мий застана пред голлинията и предотврати несъмнено попадение.

В 13-ата минута Виталий Янелт насочи слаб удар пред наказателното поле, който не се оказа проблем за вратаря Алисон.

Пет минути по-късно пристигна и най-чистата обстановка за Брентфорд. Тимът на Томас Франк проведоха мълниеносна контраофанзива, при която Йоан Уиса получи на центъра и незабавно изведе отдясно в половината на Ливърпул Браян Мбуемо, който надбяга Ван Дайк, влезе в наказателно поле и стреля, само че Алисон блокира в ъглов удар.

След неговото осъществяване обаче „ пчеличките “ поведоха в резултата. Топката беше центрирана на първа греда, където топката леко  докосна Мий, а по-късно тя рикошира в левия крайник на Ибрахима Конате и тя попадна в долния ляв ъгъл на вратаря – 1:0.   

Ливърпул опита да отговори и беше покрай изравняването в 24-ата минута. След центриране на Елиът отдясно в наказателното поле Нунес се опита да стреля акробатично, само че несполучливо. Стигна се до безредие, а Алекс Окслейд-Чембърлийн триково с пета откри непокрития Константинос Цимикас отляво, който стреля мигновено с левия крайник, само че Давид Рая избави.

В 27-ата минута домакините означи втори гол още веднъж след осъществяване на корнер. Стигна се до сериозен карамбол в наказателното поле, а Йоан Уиса добута топката във вратата, само че попадението не беше зачетено поради засада на нападателя, който даже беше оттатък голлинията.

Шест минути по-късно Окслейд-Чембърлйн шутира от отдалеченост, само че едва и право в ръцете на вратаря на домакините.

В 39-ата минута домакините още веднъж помислиха, че са осъществили попадение, откакто Мбуемо центрира от корнер, а Уиса бе оставен самичък на втора греда, овладя на гърди и стреля към вратата, само че топката рикошира в Бен Мий и попадна във вратата. Централният бранител обаче беше в състояние на засада и голът не бе зачетен.

Само три минути по-късно обаче Уиса този път празнуваше своя гол, откакто удвои резултата. Матиас Йенсен центрира отдясно в наказателното поле, а на далечната греда Уиса бе пропуснат от Трент Александър-Арнолд и с глава насочи топката към вратата. Алисон съумя да играе с нея и я мазета, само че технологията на голлинията удостовери, че кълбото е минало с цялостния си размер – 2:0.

HALF-TIME Brentford 2-0 Liverpool

The hosts lead after Ibrahima Konate's own goal and Yoane Wissa's header
— Premier League (@premierleague)
На почивката мениджърът на мърсисайдци направи тройна смяна. Той пусна в игра Наби Кейта, Андрю Робъртсън и Жоел Матип на местата на Харви Елиът, Константинос Цимикас и Върджил ван Дайк. 

Три минути след старта на втората част гостите пратиха топката във вратата, откакто Тиаго Алкантара изведе чудесно Нунес отдясно в половината на Брентфорд. Нападателят напредна и влезе в наказателното поле и трансферира сполучливо Рая, само че попадението беше анулирано поради засада на уругваеца.

120 секунди по-късно Ливърпул въпреки всичко се домогна до гол. Александър-Арнолд центрира съвършено отдясно и качи топката на главата на Окслейд-Чембърлейн, който от границата на вратарското поле не остави шансове на Рая – 2:1. По този метод англичанинът ознаменува своят стотен мач за клуба във Висшата лига с попадение.

В идващите минути мърсисайдци продължиха да натискат, владееха повече топката, но по този начин и не успяваха да застрашат съществено вратата на лондончани.

Десет минути преди края на постоянното време гостите имаха добър късмет да изравнят. Александър-Арнолд центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Ибрахима Конате стреля с глава от добра позиция, само че топката мина на сантиметри от дясната греда на Рая.

В 84-ата минута обаче Брентфорд реши всичко в мача с трети гол. Всичко потегли от една изгубена топка от страна на Наби Кейта в половината на домакините, след което последва дълъг пас за Браян Мбемо в половината на Ливърпул. Там Конате опита с тяло да блокира нападателя, който обаче го пребори, лиши му топката и останал самичък против Алисон го преодоля – 3:1.  

LIVE |

1:0 Ибрахима Конате (автогол) 19'

2:0 Йоан Уиса 42'

2:1 Алекс Окслейд-Чембърлейн 50'

3:1 Браян Мбемо 84'

Висша лига, 19-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР