Брекзит, двустранното сътрудничество, търговията и глобалната сигурност са били основните

...
Брекзит, двустранното сътрудничество, търговията и глобалната сигурност са били основните
Коментари Харесай

Тръмп и Джонсън обсъдиха Брекзит и сътрудничеството

Брекзит, двустранното съдействие, търговията и световната сигурност са били главните тематики, разисквани в телефонен диалог през днешния ден сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и английския министър председател Борис Джонсън.

Тръмп е благодарил за надеждното партньорство.

Това е третият им диалог за месец.

Предстои визитата в Кралството на президентския консултант Джон Болтън.

Както е известно, Джонсън е решен Кралството да напусне Европейски Съюз на 31 октомври, както бе контрактувано, даже и без договорка.

Той предизвести депутатите и държавните чиновници, че напускането без договорка е все по-вероятен сюжет и би трябвало да бъдат готови.

Брекзит без договорка би навредил на Англия повече в сравнение с Европейския съюз. Това мнение изрази ръководителят в оставка на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Англия притиска EС да промени изискванията на съглашението за излизането й от Съюза. Според нея, ако не направи компромис, Брюксел ще би трябвало да поеме отговорност за Брекзит без договорка.

От Европейския съюз са изяснили, че не са подготвени за нови договаряния, а единствено за спомагателни уточнения в границите на политическите заявления, които контролират бъдещите връзки сред Обединеното кралство и Европейския съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР