Бреговата охрана на Саудитска Арабия помогна на ирански петролен танкер,

...
Бреговата охрана на Саудитска Арабия помогна на ирански петролен танкер,
Коментари Харесай

Саудитска Арабия помогна на ирански танкер

Бреговата защита на Саудитска Арабия оказа помощ на ирански петролен танкер , който е имал проблеми с мотора до крайбрежието на град Джеда на Червено море. Рияд е получил молба за помощ от Иран, оповестява държавната организация на арабската страна SPA.

Иран удостовери, че има закъсал транспортен съд в региона.

Саудитска Арабия и Иран се борят за районна доминация . Двете страни поддържат опозиционни страни в няколко районни войни.

SPA прецизира, че иранският танкер " Happiness 1 " и 26-членният екипаж са открити на 70-километра югозападно от пристанището на Джеда . Капитанът на танкера е изискал да бъдат изтеглени поради " нередовност на мотора и загуба на надзор ".

Кралството получи публична молба за помощ посредством непрекъснатата си делегация в Организация на обединените нации в Ню Йорк от иранския шарже д`афер от иранската делегация, отбелязва медията, като цитира представителя на бреговата защита.

Иранските управляващи увериха, че няма теч на нефт в Червено море.

Танкерът е плавал в Червено море към Суецкия канал. В двигателния отсек е зародил теч на вода. На кораба е имало 24 иранци и двама жители на Бангладеш. Екипажът е в сигурност, няма потърпевши, както и риск за околната среда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР