Бразилското крило на Барселона Рафиня заяви, че Световното първенство е

...
Бразилското крило на Барселона Рафиня заяви, че Световното първенство е
Коментари Харесай

Рафиня: Нормално е феновете да са нетърпеливи Бразилия да спечели Шестата

Бразилското крило на Барселона Рафиня съобщи, че Световното състезание е подобаващ миг още веднъж да се види възприятието за единодушие в бразилския народ.

Рафиня, който направи своя дебют за Бразилия през октомври 2021 година, ще взе участие на първото си Световно състезание в Катар.

" Готов съм за Световното състезание и работя интензивно, с цел да стигна до там допустимо най-добре, както физически, по този начин и душевен ", сподели Рафиня в изявление за уеб страницата на Барселона.

" Атмосферата е на печеливш народен тим, окуражен и искащ да завоюва купата. Има положително въодушевление измежду всички. Не го усещам като напрежение, тим като Бразилия постоянно е кандидат за Световната купа или за различен трофей, за който се бори. Подкрепата на почитателите е естествена, тъй като ние сме първокласен тим с огромни имена ", добави той.

Рафиня се причисли към Барселона през юли от британския Лийдс, с цел да последва стъпките на бразилските митове Ромарио, Роналдо, Роналдиньо и Неймар на " Ноу Камп ".

" Нормално е почитателите да са нетърпеливи Бразилия да завоюва шестата си международна купа, както и ние ", сподели 25-годишният футболист, спомняйки си успеха с 2:0 над Германия на финала в Япония преди 20 години, посредством до два гола на Роналдо.

" Не си припомням доста Световното състезание през 2002-а., тъй като бях доста дребен. Но беше необикновено, неописуемо възприятие. Целият бразилски народ беше единен и празнуваше. Сега е добър миг да се съберем всички още веднъж дружно ", добави той.

Рафиня, който има 11 мача и 5 гола, в това число три в квалификациите за Мондиала, се надява да повтори триумфа на Бразилия от 2002-а, тяхната рекордна пета международна купа.

" Обещавам, че в случай че спечелим купата в Катар, ще направя същото, което направих, когато успяхме да запазим мястото на Лийдс във Висшата лига предишния сезон, когато минах през терена на колене ", съобщи той.

Бразилия стартира акцията си за Световното състезание на 24 ноември против Сърбия, след което има мачове в група " G " с Швейцария и с Камерун.
 Има вяра: Пикси се надява, че ще може да употребява Митрович и Влахович против Бразилия
Има вяра: Пикси се надява, че ще може да употребява Митрович и Влахович против Бразилия

" Мисля, че те ще бъдат подготвени за Мондиала и работим в тази тенденция "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР