Бразилският президент Жаир Болсонару отрича да е молил своя американски

...
Бразилският президент Жаир Болсонару отрича да е молил своя американски
Коментари Харесай

Болсонару отрича да е искал помощ от Байдън за президентската надпревара в Бразилия

Бразилският президент Жаир Болсонару отхвърля да е молил своя американски сътрудник Джо Байдън за помощ, с цел да победи левия си съперник Луис Инасио Лула да Силва на идните президентски избори през октомври, оповестява " Ройтерс ".

Няма такова нещо, безапелационен бе той в радиоинтервю.

Бразилският президент се срещна с Байдън за първи път предходната седмица по време на срещата на върха на Америка в Лос Анджелис.

В събота " Блумбърг " заяви, базирайки се на осведомени с въпроса лица, че водачът на крайната десница е помолил Байдън да помогне за преизбирането му за държавен глава през октомври.

Резултатите от скорошно социологическо изследване демонстрират, че някогашният бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва резервира безапелационна преднина пред сегашния държавен глава Жаир Болсонару за изборите през октомври.

Анализаторите настояват, че разпитът на Болсонару по отношение на електронната система за гласоподаване на Бразилия и конфликтите с Върховния съд и Върховния изборен арбитражен съд може да му костват гласовете на умерено настроените бразилци.

Въпреки че преднината на Лула против Болсонару леко понижа в някои изследвания през май, той съумя бързо да си възвърне поддръжката на гласоподавателите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР