Бразилският атакуващ халф на Локомотив София – Октавио застана пред

...
Бразилският атакуващ халф на Локомотив София – Октавио застана пред
Коментари Харесай

Октавио за Зеедорф, Фиорентина и какво го е довело в Локомотив София

Бразилският атакуващ халф на Локомотив София – Октавио застана пред камерата на DIEMA SPORT преди срещата на „ столичните железничари “ против ЦСКА. Кариерата на роденият в Сао Пауло състезател е изпъстрена с обрати. Съдбата му го среща с футболисти като Марио Гомес, Хуан Куадрадо, Мохамед Салах във Фиорентина, както и с именития Кларънс Зеедорф в родния му Ботафого. В даден интервал от живота си той е таксиметров водач. През актуалната акция някогашният състезател на Берое има 12 мача за отбора от Надежда, в които е записал 5 гола и 1 асистенция.

„ Един от моите братовчеди стартира да тренира футбол, когато бях на 10. Беше доста мъчно. Когато отидох в Ботафого бяхме 100 деца, след това останахме 10-12. За мен бе доста особено – татко ми и аз сме почитатели на Ботафого. Когато излязох на „ Маракана “ разбрах, че съм сбъднал фантазията си “, спомня си с усмивка бразилецът.

„ Когато записах някои положителни изяви за отбора, пристигна оферта от Фиорентина. Там играх с някои страхотни играчи като Марио Гомес, Хуан Куадрадо, Мохамед Салах. Опитвах да абсорбирам всичко от тях. За страдание получих травма и се наложи да се върна в Ботафого. Там открих Кларънс Зеедорф – той вижда всеки твой пропуск в играта и държи да се поправиш. На 19 не разбирах това, само че в този момент ми ясно – желал е най-хубавото за мен. В края на втория ми престой имах две предложения – тази на ЦСКА обаче се забави и взех решение да не пожертвам, по тази причина отидох в Белгия “.

“Играх в тим, който не ми плащаше заплата 9 месеца. Когато се върнах още веднъж в Бразилия, единствено жена ми работеше. Започнах да карам такси по-късно. Един ден ме срещна един човек, погледна ме по-втренчено и съобщи „ Хей, ти си Октавио, игра в Ботафого, за какво въобще караш такси? “, спомни си Октавио.

„ В Берое изкарах година и половина, след което договорът ми не бе възобновен. Тогава ми се обади Том. Заяви ми, че Локомотив София ме желае. Видях, че това е тим побеждавал Монако, Динамо Киев и Малмьо. Веднага усетих любовта на почитателите. Вярвам, че ще покажем по-добри резултати “, приключва роденият в Сао Пауло плеймейкър.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР