Бразилия разположи 5 000 военослужещи по плажовете си на фона

...
Бразилия разположи 5 000 военослужещи по плажовете си на фона
Коментари Харесай

5 000 военни спасяват плажовете на Бразилия от най-големия разлив на петрол в историята

Бразилия разположи 5 000 военослужещи по плажовете си на фона на гняв от бездействието на държавното управление към най-лошия разлив на петрол в историята на страната.
Екологичната злополука стартира при започване на септември, когато огромни количества нефт необяснимо заляха брега, написа Яху Нюз.
Мистериозният разлив продължава и до момента е засегнал повече от 1 000 благи (1 600 км) от брега на Бразилия, замърсявайки някои от най-живописните плажове на страната и унищожавайки локалния морски живот.
Но публичният яд нараства поради неспособността на бразилското държавно управление да спре прилива на петрол - или най-малко да откри източника му. В отговор локални чиновници прибягват до набиране на доброволци за помощ в задачата за разчистване.
Видеозаписи на неефективните опити на доброволците да почистят разливите бяха посрещнати с насмешки в обществените медии. Онлайн консуматори споделиха фрагменти на локални поданици, оборудвани с гумени ръкавици и мрежи за лов на риба, борещи се с голямата екологична злополука и поставяйки въпрос за какво държавното управление не е предложило съгласуван народен отговор.
Тази седмица Хамилтън Мурао, вицепрезидентът на страната, разгласи, че изпраща 5 000 бойци на североизток, с цел да даде повече „ повече видимост “ на отговора на държавното управление.
Мурао съобщи, че държавното управление е отстранило 600 тона нефт, което е равностойно на съвсем 4 300 барела, като назова злополуката " невиждана в света ".
Но критиците настояват, че държавното управление не е по-близо до определянето на източника на разлива.
Правителството на президента Жаир Болсонаро изложи няколко теории, измежду които обвинявания към Венецуела, догадки за нарушители или непознати кораби, само че не е предложило никакви доказателства.
Болсонаро, който към този момент се сблъска с интернационалната рецензия поради отговора си на огромните пожари в Амазонка, допусна, че разливът е резултат от „ престъпна акция “ за бойкот на търг за нефт, провеждащ се през ноември, който се чака да генерира 50 милиарда $ за Бразилия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР