Браузърът идва с нова функция NewsGuard, поддържана от журналистиМобилният браузър

...
Браузърът идва с нова функция NewsGuard, поддържана от журналистиМобилният браузър
Коментари Харесай

Обновен Еdge ще бори фалшивите новини

Браузърът идва с нова функционалност NewsGuard, поддържана от публицисти

Мобилният браузър Edge дава обещание ефикасна битка с подправените вести (източник: CC0 Public Domain)

Microsoft укрепи борбата против подправените вести с нова функционалност в мобилния браузър Edge. Тя е налична за потребителите на Android устройства от онлайн магазина Гугъл Play, а скоро се чака и за iOS.

Фалшивите вести, или така наречен фейкове, избуяха през последните години в интернет, на фона на крах в качеството и критериите на одобрени медии. Много онлайн платформи прибавят разнообразни принадлежности, които попречват разпространяването на фейковете, само че нито един от тях все още не ефикасен на 100%.
още по тематиката
Нова версия на мобилния браузър Edge идва с функционалност NewsGuard, която открива подправените вести и предотвратява разпространяването им измежду интернет потребителите. Същият инструмент е разполагаем и като уголемение за десктоп версията на Edge.

NewsGuard разчита на опитни публицисти в битката с фейковете. За основаване и образование на системата са привлечени публицисти, които постоянно изследват новините в мрежата и имат опит в разпознаването на същинската от подправената информация.

Новата функционалност на Edge е тествана в продължение на няколко седмици, преди обновеният браузър да се появи в онлайн магазина Гугъл Play. Очаква се скоро NewsGuard да проработи и на iOS устройства. Разработката е дело на компанията NewsGuard Technologies, Inc., учредена от медийни бизнесмени и издатели.

Даунлоуд: Microsoft Edge for Android
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР