Братята Пламен и Атанас Бобокови са задържани. Собствениците на Приста

...
Братята Пламен и Атанас Бобокови са задържани. Собствениците на Приста
Коментари Харесай

Братя Бобокови са задържани от прокуратурата за 24 часа?

Братята Пламен и Атанас Бобокови са арестувани. Собствениците на ”Приста Ойл ” и ”Монбат ” са разследвани за присъединяване в проведена незаконна група за злоупотреби с боклуци.
Срещу тях има доказателства за мним експорт на рискови боклуци към Германия, както и за укриване на налози в изключително огромни размери, оповестяват бТВ и Българска национална телевизия.

Пиарът на сдруженията на Братята декларира пред бТВ, че те са в страната и с екипите си оказват цялостно подпомагане на следствените органи. По думите й няма информация за арест на двамата предприемачи.

Освен бизнеса с масла братя Бобокови, посредством сдружението им " Монбат " се развиват и в производството и рецеклирането на акумулаторни акумулатори. Атанас Бобоков е ръководител на съвета на шефовете на " Монбат ", а компанията има клон в Монтана, където през днешния ден също е имало обиски. От държавното обвиняване през днешния ден не показаха бизмените или някое от техните сдружения.

Припомняме, че в изказване на прокуратурата стана ясно, че за 24 часа са арестувани Красимир Живков - зам.-министърът от екоминистерството и още 5 души.

Спецпрокуратурата разгласи, че Жеков е разследван за присъединяване в проведена незаконна група, която е злоупотребявала с боклуци - включително и рискови.

Заедно с Живков в схемата е взел участие и някогашният началник на екоинспекцията в Плевен. Именно там при започване на годината бяха открити огромно количество несепарирани боклуци, импортирани от Италия.

След повдигането на обвинявания е допустимо карцерът им да бъде продължен до 72 часа, както и да се желае непрекъснатото им задържане.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР