Брачното блаженство има тенденцията да не е толкова обезпокоявано. Специалисти откриват,

...
Брачното блаженство има тенденцията да не е толкова обезпокоявано.
Специалисти откриват,
Коментари Харесай

7-годишният сърбеж! Популярна концепция за изневярата

Брачното самодоволство има наклонността да не е толкоз обезпокоявано.
Специалисти откриват, че разлюляване в връзките на двойката настъпват след към седем години. В този интервал се счита, че склонността към невярност или бракоразвод нараства.
Тази концепция е известна от 1955 година, когато филм, озаглавен The Seven Year Itch с присъединяване на Мерилин Монро, показва концепцията за 7-годишния „ сърбеж ”.

Холивудска фантастика или истина е тази идея?
По отношение на изневярата, проучванията демонстрират, че женените са по-склонни да мислят за нея към седмата година, показва Джъстин Лемилър, теоретичен помощник в Института Кинси към университета в Индиана.

Мислите за невярност нарастват при междинни бракове
В изследване, оповестено в Journal of Sex Research, са интервюирани 313 възрастни израелци, на възраст сред 32 и 33 години, всички от които са женени от най-малко една година. Участниците бяха питани, каква е вероятността да изневерят на своя сътрудник. Данните от това изследване помогнаха на откривателите да прегледат: Как продължителността на брака е обвързана с изневярата? Участниците бяха разграничени на три групи: " Кратки ", с брак до 5 години, " междинни ", за хора във връзка до 10 години и " дълготрайни ", за двойки с взаимоотношения над 11 години. Групата, която оповестява за най-голяма възможност от невярност, е " дълготрайната ", показва Джъстин Лемилър. По думите му краткосрочната група регистрира най-ниски шансове за невярност, като междинната група попада сред тях. Колкото по-дълго една двойка е била дружно, толкоз по-вероятно е сътрудниците да кажат, че мислят за невярност, установяват учените. При мъжете възможностите за невярност нарастват, според от продължителността на връзката, учените назовават това събитие линеен резултат. При дамите обаче резултатът е криволинеен, споделят откривателите. Според Джъстин Лемилър огромна част от интервюираните минават през концепцията за 7-годишния „ сърбеж ”.

Действителните равнища на невярност се повишават през седмата година от брака
Национално представително изследване, извършено в Съединените щати, преглежда по кое време е най-вероятно да се случи невярност в брака. Резултатите демонстрират, че при дамите възможностите са най-високи през седмата година от брака, само че понижават последователно по-късно. " Изневярата на процедура не съществуваше измежду дамите, които са били омъжени сред 20 и 30 години, показва специалист. При мъжете е открито, че са склонни да изневеряват към седмата година. Според специалисти, това предпочитание понижава и се появява още веднъж при мощния пол след 18-тата година от брака. Всъщност мъжете, които са били женени 30 или повече години, са били най-склонни да изневерят. И мъжете, и дамите наподобява страдат от 7-годишния „ сърбеж ". При мощния пол обаче, явлението се следи и след 30 години брак, показват учени.

Повечето разводи се реализират след седмата година от брака
Данните на Бюрото за броене на популацията на Съединени американски щати демонстрират, че междинната дълготрайност на брака преди развода е към осем години. Това съответствува с гореспоменатите данни за невярност. Разводите стартират да доближават своя връх тъкмо откакто възможностите за невярност доближат най-високата си точка, считат специалисти. Джъстин Лемилър изяснява, че причина за разводите и изневерите в този интервал е краят на етапа на медения месец. Експертът изяснява, че след седмата година разликите стартират да се появяват. " Когато спрем да гледаме на сътрудниците си през розови очила, би трябвало да решим дали разликите ни са непреодолими или можем да ги приемем ", споделя той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР