Бойно кръщение получи гръцката фрегата Хидра, като атакува два безпилотни

...
Бойно кръщение получи гръцката фрегата Хидра, като атакува два безпилотни
Коментари Харесай

Гръцка фрегата атакува два дрона край Йемен

Бойно кръщение получи гръцката фрегата " Хидра ", като нападна два безпилотни самолета в Аденския залив, край крайбрежията на Йемен. Това се случи в границите на европейската интервенция " EUNAVFOR ASPIDES " за отбрана на интернационалното мореплаване, заяви „ Катимерини “.


Според информацията, в утринните часове на 13 март, " Хидра " е стрелял със 127-милиметровото си оръдие против два безпилотни летателни апарата, в сходство с настоящите правила за водене на бойни дейности. След това дроновете са се отдалечили.

Мисията на гръцката фрегата в региона на Червено море стартира на 11 март, когато тя отплава от пристанището на Джибути.

Военноморският транспортен съд се намира в Аденския залив, където се събират търговски кораби, които се готвят да преминат през противоречивата зона, където се правят набези от йеменските бунтовници хути.

След като конвоят е образуван, " Хидра " дружно с немската фрегата " Хесен " обезпечават доста непосредствен конвой на комерсиалните кораби, след което, на към 140 морски благи северозападно от сборния пункт, " предават " конвоя на италианския унищожител " Кайо Дуилио ", който поема идната част от маршрута към интернационалните води на Червено море./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР