Бойко Рашков коментира войната в Украйна и сигурността на България,

...
Бойко Рашков коментира войната в Украйна и сигурността на България,
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Смяната на Янев е нещо нормално, нищо не пречи на коалицията

Бойко Рашков разяснява войната в Украйна и сигурността на България, за това има ли опасност за българската АЕЦ в Козлодуй, за 100-те дни на държавното управление и разтърсванията в обединението.

За войната в Украйна и сигурността на България

Аз считам, че нямаме съображение да твърдим, че България е застрашена от военните дейности в Украйна, сподели вътрешният министър Бойко Рашков за Dividend.bg. Мисля, че този развой ще се развива още известно време, това са въпроси, които са отвън опциите на нашата страна. А както стана ясно са и отвън опциите на натовските страни, с изключение на със наказания, които могат да одобряват и да приложат по отношение на Русия.

Затова по отношение на продължителността на военните дейности е доста мъчно да се предвижда - сподели м-р Рашков.

Според него няма данни да се приготвя офанзива по отношение на АЕЦ " Козлодуй " и не е застрашена сигурността ѝ. " Наблюдаваме военните дейности деликатно, във връзка с атомните централи в Украйна - в Запорожието и Чернобилската АЕЦ, с цел да можем да реагираме ", акцентира вътрешният министър.

За бежанците

Действително сме изправени пред една от най-сериозните мигрантски талази и държавното управление още от първия ден обмисля съответни ограничения. Имаме подготвеност и взимаме най-належащите ограничения, с цел да посрещнем, да настаним и да им осигурим опция за престояване и работа, на тези, които желаят.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Грижите ни са съществени, амбициозни. Искаме да покажем съпричастност към хилядите напускащи под паника Украйна хора, разгласи Бойко Рашков.

За свадите

Самият факт, че към този момент няколко месеца поставяме старания да променим това, което заварихме като „ завещание “ от ръководството на Борисов, е една голяма смяна и това не би трябвало да се не помни.

Образно казано, накъдето и да се обърнем, намирахме нарушавания, а и закононарушения осъществени от представители на предходния режим, на предходното ръководство на Борисов. Сега подхващаме нужните ограничения, в това число и наказателно-правни. Защото не може бюджетни средства да изтичат към частни компании, в големи количества - разгласи вътрешният министър.

По огромния скандал с Автомагистрала “Хемус “ нещата зависят от българската прокуратура, само че не знаем какво се прави, работи ли се, какви са вероятностите. Там се проверяват дейностите на някогашни министри от държавното управление на Борисов, чакам решенията да излязат в последна сметка. Дали ще има решение на основния прокурор, дали ще се изиска снемане на имунитета им - това са въпроси, които би трябвало да намерят отговор тази година - акцентира Бойко Рашков.

" Барселонагейт " също е въпрос от предишното, само че е останал неусетен от българската прокуратура. Тя беше заела една позиция на настойник и сходни дейности, да не се разкриват, да не се проверяват, с цел да не би инцидентно да се съберат доказателства против почитан от близо 12-годишното ръководство. В испанските следствия написа безусловно, че този парцел е обвързван с интернационална скица за пране на пари, в която най-вероятно присъединяване има и българският министър председател Борисов - сподели още министър Рашков.

За държавното управление

Не мога да кажа, че ръководството е несигурно. Мисля, че решенията, които се взимат в Министерски съвет нямат обструкции. Това е белег, че обединението е постоянна.

Смяната на военния министър не е нещо прелестно. Но по този начин е решил министър председателят, да не забравяме, министър Янев е от квотата на Политическа партия. Няма нищо необичайно в това, счита Бойко Рашков.

Не мисля, че ръководещата коалиция страда, че има нещо, което и пречи да работи. Оптимист съм, макар че има и песимистични мнения. Трудно се работи в подобен 4-ри елементен екип. Но би трябвало да се подтиснат разликите, в името на общото, което е належащо на страна, сподели вътрешният министър Бойко Рашков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР