Бойко Борисов ще приеме оставката на министър Теменужка Петкова. Ще

...
Бойко Борисов ще приеме оставката на министър Теменужка Петкова. Ще
Коментари Харесай

Борисов приема оставката на Теменужка Петкова

Бойко Борисов ще одобри оставката на министър Теменужка Петкова. Ще се беседва с съдружните сътрудници , с цел да се види кой ще я замести на поста. Това излиза наяве от думите на премиера Бойко Борисов пред публицисти в Брюксел.

Посъветвах Теменужка Петкова да отиде в Народното събрание и да разгласи оставката си. Това е почтеното и вярното.

Борисов бе безапелационен, че по никакъв метод не желае да оставя подозрение, че се въздейства на тази договорка.



" За да не дам никаква опция да се въздейства върху репутацията на държавното управление , на мен или на госпожа Петкова, която е почтен човек, само че не може да махне 20-годишно другарство ", уточни Борисов.

" Като се върна ще се срещна с съдружните сътрудници, ще предам това, което мисля и дружно ще вземем решение кой да я замести ", изясни Бойко Борисов.

 ДАНС ревизира договорката за ЧЕЗ
ДАНС ревизира договорката за ЧЕЗ

Добрев обезпокоен, че компания купува за 300 милиона евро бизнеса на ЧЕЗ - оборот от 2 милиарда лв.

" Искам да потвърдя, че по никакъв метод не сме повлияли на договорката за ЧЕЗ. Няма по какъв начин да направляваме договорка в Чехия сред частни компании, нито да й попречим ", посочи той. Борисов е уверен, че институциите ще си свършат работата.

" Години наред сме се борили да имаме самостоятелни регулатори и нито енергийният министър, аз или който и да било може да повлияе на тази договорка " , сподели още Бойко Борисов, като напомни, че и сега се водят тежки арбитражни покупко-продажби - и с ЕВН, и с ЧЕЗ, както и че не един път са давали на прокурор електроразпределите.

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че чешката ЧЕЗ е одобрила договорката за продажба на активите в България и купувача " Инерком Груп " . По предварителна и непотвърдена информация цената на договорката е към 320 милиона евро .

Реакциите на договорката бяха обаче прекомерно спорни, с изключение на мненията, че притежателят на " Инерком " е близка на Теменужка Петкова. Делян Добрев, народен представител от ГЕРБ, изрече подозрения във връзка с договорката и по-точно по отношение на това дали купувачът има опит и може да обезпечи поддръжката на ЕРП на една трета от България.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова от парламентарната естрада прикани даже и президентът Румен Радев да вземе отношение по договорката.

 Горанов изумен от оставката на Теменужка Петкова
Горанов изумен от оставката на Теменужка Петкова

Цветан Цветанов отбрани Теменужка Петкова

Теменужка Петкова беше от 2010 година до 2013 година шеф на Агенцията за държавна финансова ревизия - АДФИ. Служебен зам.-министър на финансите в държавното управление на проф. Георги Близнашки. В момента за повторно Петкова е Министър на енергетиката в държавно управление на Бойко Борисов - първия път от 07.11.2014 година до 27.01.2017 година и в този момент в държавното управление Борисов -3 от 4 май 2017 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР