Бойко Борисов се яви днес в националната полиция, където беше

...
Бойко Борисов се яви днес в националната полиция, където беше
Коментари Харесай

Борисов бе разпитан от МВР за кюлчетата и коя е Мата Хари

Бойко Борисов се яви през днешния ден в националната полиция, където беше призован да даде сведения. Разпитът е по отношение на преписката за кюлчетата и пачките в чекмеджето в спалнята му, научи " Сега ". На излизане от постройката на Министерство на вътрешните работи някогашният премиер се спря да каже пред публицистите какво са го питали проверяващите. " Как съм успявал да държа приходите на българите толкоз високи, по какъв начин съм успявал да държа най-ниската цена на газа, по какъв начин съм успявал да държа цената на тока най-ниска, по какъв начин съм съумял да вкарам България в европейския банков съюз, по какъв начин най-добре съм се справил в Европа с миграцията...Никога не съм имал кюлчета ", саркастично разяснява Борисов.

Министерство на вътрешните работи работи по сигнал на Сдружение БОЕЦ, импортиран през декември. От БОЕЦ първо първо сезираха прокуратурата – още през лятото, само че нищо не последва. Затова пък Министерство на вътрешните работи незабавно стартира да работи по проблема и  през днешния ден извика за " снемане на сведения "   някогашния министър председател.

" Най-накрая този човек би трябвало да бъде на разпит, с цел да каже има или няма евро пачки в нощното му шкафче, имало ли е или е нямало златни кюлчета. Аз и оня ден означих, че доверието в нашата прокуратура липсва, тя приключи инспекцията, доста добре знаете - прокурорът, който беше претрупан с тази задача, съобщи намерено, че не може да се работи повече. Сега ще се опитаме да докараме инспекцията до дъно. Така че този човек би трябвало да се яви и да каже коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че е влезнала вътре, че е сложила тези пачки с евро и тези кюлчета злато в неговото чекмедже, снимала ги е и е отпътувала. И по подобен метод задачата е да бъде компрометиран ”, разяснява вътрешният министър Бойко Рашков в коридорите на Народното събрание.

Той прикани някогашния министър председател да каже най-сетне да разкрие коя е дамата зад псевдонима Мата Хари, за да бъде подложена на закономерен разпит, че да се откри дали е направила фотосите и по кое време ги е направила. По думи на министъра прокуратурата не е разпитала за това Борисов при предходната инспекция, която е отказала да довърши.

" В сигнала, импортиран до Министерство на вътрешните работи, се съдържа обществена информация за фотосите с пачките и златните кюлчета от спалнята на Борисов в държавната резиденция, която той обитаваше до неотдавна. И все още нито една институция не е открила произхода на тези големи средства и златни активи, нито кой и по какъв начин е направил въпросните фотоси. Самият Бойко Борисов разгласи обществено, че е открил създателя на фотосите, наричайки го „ една прелестна госпожа ”, станала известна в медиите, като „ Мата Хари ”, обясниха от БОЕЦ.  И акцентират: " Въпросът кой е направил тези фотоси е доста значим. Важен е, тъй като този човек може да удостовери връзката на Бойко Борисов с пачките и златните кюлчета. Важен е още, тъй като това е пробив в националната сигурност – макар защитата на НСО, някой е имал достъп до тогавашния министър председател на страната, като от някои фотоси е видно, че Борисов е в безпомощно положение – евентуално латентен, а снимащият е в непосредствена непосредственост до него, като разполага и с огнестрелно оръжие ". 

Министерство на вътрешните работи стартира паралелна инспекция по проблема със фотосите от спалнята на Борисов, откакто прокуратурата преди година спря досъдебното произвеждане по проблема с аргумента, че не може да откри кой е снимал, нито да откри дали парите и кюлчетата са същински. Не стана ясно обаче дали Борисов е питан за създателя на фотосите, откакто той твърди, че знае кой е - " прелестната госпожа ", станала известна от неговите думи като като Мата Хари. Преди Коледа обаче прокуратурата възобнови следствието, като за серийните номера на кюлчетата и банкнотите. Вътрешният министър заподозря, че с тези се дейности държавното обвиняване в действителност желае да блокира инспекцията на Министерство на вътрешните работи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР