Бойко Борисов не губи контрол върху партията си, във времена,

...
Бойко Борисов не губи контрол върху партията си, във времена,
Коментари Харесай

Политолог попари политическите мераци на Цветанов и каза какво се случва в партията на Борисов

Бойко Борисов не губи надзор върху партията си, във времена, в които да си ръководещата партия е обществено непрестижно, тъй като митингите легитимират опозиционността като източник на авторитет, тогава е обикновено - хора, които са се колебаели или са имали различни житейски и професионални проекти, да изоставен партията и постовете, които са заемали, с цел да търсят друга реализация ", разяснява пред БНР политологът доцент Стойчо Стойчев от СУ "Свети Климент Охридски ".

Ще има отцепление на членове на ГЕРБ, ще има хора, които ще отидат при Цветанов, ще има хора, които ще отидат и в други партии, в това число в плана на Слави Трифонов, на Мая Манолова, предвижда Стойчев.

"Ще има хора, които ще търсят реализация, тъй като те гледат да бъдат постоянно на страната на печелившия, на страната на спечелилия. Такива конформисти постоянно е имало освен в България, само че и на всички места по света ".

Участието в локалната власт е причина за дълготрайността на всяка една политическа мощ в България.

"Ако Симеон Сакскобургготски беше привлякъл топ експерти от всички области на науката, стопанската система и бизнеса, хора, които имат обществен авторитет, високи приходи, практикувайки личната си специалност, той ги притегли в политиката, тези хора незабавно, откакто се загуби импулса за придвижване напред на НДС побързаха да се върнат назад в своите поприща.

Докато при ГЕРБ бяха привлечени хора, за които да си общински консултант, да си кмет, да си народен представител е освен влиятелно, а е връх в тяхната биография. Това ги прави извънредно сплотени и лоялни като партийни членове и функционери ".

Проектът на Цветан Цветанов няма да има мащаба на плана за АБВ на Георги Първанов. Ще излязат хора от ГЕРБ, ще поддържат плана на Цветан Цветанов, само че планът за партия на Цветанов няма късмет да получи парламентарно посланичество, разяснява Стойчо Стойчев.

"Категорично не ги виждам в идващия парламент. Виждате какъв брой мощни други възможности сега има, които социолозите мерят с много солидни шансове да влязат в Народното събрание, което минимизира в допълнение опитите на господин Цветанов да направи нещо работещо.

Да тръгнеш по пистата на това да атакуваш ГЕРБ е непродуктивно в неговата обстановка, тъй като хората не са с толкоз къса памет, той до оня ден беше там главно настоящо лице, в този момент внезапно се обръща против личното си семейство. Това не считам, че е добра тактика.

Ако някой не желае или желае да гласоподава анти ГЕРБ, има задоволително други възможности - Слави Трифонов, Мая Манолова, "Демократична България " с действителни шансове да влязат в Народното събрание, с цел да върви да поддържа Цветанов, аз не виждам такова съображение ".

Решението дали ще има предварителни избори не се диктува от улицата, а от Бойко Борисов, разяснява Стойчо Стойчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР