Бойко Борисов и след изборите ще продължава да изпълнява длъжността

...
Бойко Борисов и след изборите ще продължава да изпълнява длъжността
Коментари Харесай

Осман Октай: Бойко Борисов е ”сложен на дузпата”

Бойко Борисов и след изборите ще продължава да извършва длъжността министър председател и ще има целият запас, с цел да си купи нови депутати. Борисов е ”сложен на дузпата” - беше подготвен да подаде оставка още през лятото, когато при митингите той събра в жегата актива на ГЕРБ. Но тези, които го държат, не му позволиха да се отдръпна тъй като имаше да довършва - да вземем за пример съветската тръба. Сега към този момент е изтъркан и непотребен, чакам в последните десетина дни да се появят, както съвсем постоянно, обстоятелства, които да повлияят на вота. Едва ли ще има общо ръководство ГЕРБ и Българска социалистическа партия, това ще ги опустоши. Това съобщи анализаторът Осман Октай в ефира на ТВ+.
“Когато един използван, отпаднал от приложимост от задкулисието стане дразнител в обществото, мафията взема решение да успокои обществото със залъгващ ход, модел, водач. Така докараха Симеон, по този начин направиха доста други модели по време на Прехода. Сега използваният подобаващ Бойко Борисов е на дузпата. Затова е изпаднал в суматоха. Но още не е схванал, че няма да му дадат да се връща пет пъти. Той генерира голямо напрежение в обществото. Голямата борба на задкулисието е по какъв начин да излъже гласоподавателите с различен модел. Само и единствено да не се стигне до длъжностен кабинет с репликата “Мутри вън!”, да не тръгне със длъжностен кабинет президента Радев да ревизира всички разпаднали се държавни структури с корупционни схеми”, разяснява още Октай.

" Борисов стана дразнител. Винаги съм казвал, че тях ги отстраняват, с цел да може да ръководят откъм гърба и безшумно. Парите обичат тишината. Олигарсите обичат тишината ", добави още Октай.

По думите му " политическата проституция " към този момент е осветена и е отвратила гласоподавателите. Така стана и с обединението сред Веселин Марешки и Валери Симеонов.

" Какво сподели това? Показа на обществото, че политиците ни могат да бъдат купени вкупом. След като могат да купят активистката на Слави във Видин, кметицата на Красно село… На царя какво спретнаха? Колко му е да купат 50 мандата от Слави, който съгласно мен ще е огромната изненада на изборите? ", уточни Октай.

“Каква е огромната заплаха, в случай че не бъде отстранен моделът “Бойко Борисов на 4-ти април? След тази дата няма значение той дали е изгубил изборите, дали е втора, трета политическа мощ. Бойко Борисов разполага с всички активи на страната. Той може да купи цяла парламентарна група, да купи цели изборни секции. Правил съм избори - парламентарните избори не се купуват, а се контролират”, добави още Октай.

Той уточни и нещо притеснително - сега Борисов кадрува на основни позиции свои хора, с цел да не бъде осветлен, в случай че вероятно падне от власт.

" Нещо повече - той продължава да обикаля с джипа и ще продължава да раздава пари ", безапелационен бе Октай.

За досиетата OpenLux и разкритията за конституционния арбитър Константин Пенчев и неговия наследник, Осман Октай уточни - това не е казус. По думите му занапред ще излизат нескрито имената на деца на целия политико-медиен хайлайф и ще се видят милиони отворени кредитни портфейли на тези деца.

“Всичко това приказва, че имаме разградена държавност, неработещи институционални структури в държавата”, безапелационен беше Октай.

" С митинга на младите в центъра на София и вдигнатият пестник на президента Радев и апела “Мутри вън!” стартира предизборната акция. Кулминацията е 4 април. За страдание българските гласоподаватели не схващат смисъла на своя глас и какво могат да трансформират. Сега фактически могат да рестартират с техния избор - нова страна, нови правила, нови закони, нови неща, които да се случат. Няма да стане с един единствен акт на 4 април. Ще има поредност от неща, които би трябвало да се случат. Гражданите да схванат - те са работодатели на своите ръководещи ", разяснява още Осман Октай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР