Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова проведоха видео

...
Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова проведоха видео
Коментари Харесай

Борисов звънна в Украйна. С кого се чу

Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова организираха видео диалог с Петро Олексийович Порошенко, украински политик и пети президент на Украйна.Тримата разясниха войната в Украйна и поддръжката, която България може да укаже на Украйна. В началото на диалога Порошенко благодари на българския народ за поддръжката и солидарността.

„ В парламента ще подкрепим справедливата война, която Украйна води. Не може да бъдат прогонвани хиляди дами и деца и да се разрушават здания и лечебни заведения. Имате цялостната ни поддръжка ". С тези думи Борисов се обърна към украинския политик.„ Много благодаря, Бойко, за твоето позвъняване, тъй като един другар, който се обажда, когато имаме потребност, е същински другар. Говорих с Виталий Кличко и той трябваше да се включи, само че той сега взе участие в конферентен разговор на основната квартира за войната в Украйна,. Той също ви изпраща своите най-сърдечни поздрави. Аз съм в Украйна и ще остана в моята страна като някогашен президент и като пълководец. Руснаците са безусловно на 10 км от моя офис, съобщи той. Но ние успяхме да спрем съветските военни и те дни наред не могат да се реалокират даже на сантиметър ", разяснява Порошенко.

По думите му руснаците взимат за заложници кметове, цивилни жители и публицисти. От своя страна водачът на ГЕРБ изрече своите състрадание за починалите. 

„ Бойко, много благополучен за това, че съумяваме в действителност да възпрем и отблъснем войските на Путин. Мога да ти кажа, че тази войска, която има в този момент Украйна, беше основана от мен и ние в действителност се гордеем с тази нея ", сподели още Порошенко. И апелира България  да окаже помощ на Украйна с оръжие, амуниции, противоракетна защита.  

„ Имаме доста нерешително държавно управление, което не знае какво желае, за жалост. Има спор сред министър председател и президент. Помниш, когато сме говорили на тематика Русия, аз съм казвал, че съветски и украински военни са се били за нас в Руско-турската освободителна война. Ние имаме по-особено отношение към Русия, единствено че в този момент е война, има експанзия, има починали цивилни. За това, в случай че въпросът за поддръжка на Украйна влезе в Народното събрание, ще ви подкрепим на 100% ", уточни Борисов.  

 „ Приемете нашата поддръжка. Предайте на сътрудника Кличко, че за всичко, от което има потребност за хората в Киев, може да се обърне към нас. Ще създадем всичко допустимо да помогнем ”, заяви Фандъкова, цитира Нова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР