Бойко Борисов е най-големият източник на нестабилност в България и

...
Бойко Борисов е най-големият източник на нестабилност в България и
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов е балканска версия на латино диктатор

Бойко Борисов е най-големият източник на неустойчивост в България и неговата тактика " След мен и потоп " е извънредно рискова за републиката. Това мнение изрази съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

" Има доста отрицателни сюжети след изборите на 11 юли. Но един от тях е този, в който спасяването на редови войник Райън - корупционния състезател Борисов, се трансформира в централна политическа сюжетна линия. И цялата република бъде заложена на неговото оцеляване - разяснява Иванов пред радио " Дарик ". - Единственият метод ГЕРБ да се закрепят на политическата сцена като някакъв фактор, който е в положение да отбранява своя водач - тъй като той може да остане отвън пандиза единствено като политически водач, е да оспорват резултатите от изборите. "

Според водача на " Да, България " партията на Борисов се готви да има 65 депутати в идващия парламент, само че с придвижване на времето и " излизането на скелети от дрешника " тази оценка ще става още по-консервативна и резултатите няма да се харесат.

" ГЕРБ са в тежка изолираност поради своята токсичност. Борисов персонално е най-големият фактор за политическа неустойчивост в България, като употребява за пленник партия ГЕРБ. Той е латиноамерикански деспот в балкански вид " , сподели още Иванов.

Също по този начин той изрази разбиране, че визираният в глобите на американското държавно управление по закона " Магнитски " български политик е точно Бойко Борисов. Иванов подчертава, че описанието на въпросния политически водач включва определението " публично лице ", каквото не може да бъде водач на извънпарламентарна партия.

" Само едно лице дава отговор на това изложение, тъй като то е облечено във власт. Овластено лице и водач на партия. Това е Бойко Борисов – министър-председател и водач на партия " , съобщи Христо Иванов.

Сходно мнение изрази и ръководителят на обединението " Изправи се! Мутри, вън! Мая Манолова. Тя назова отчета на американското държавно управление за корупцията в България " диагноза за ръководството на Бойко Борисов ".

" Това е присъда за модела на ръководство, открит през последните 12 години. Задължително е в идващия парламент да се сътвори анкетна комисия, която да покаже цялата истина за корупционните схеми, посочени в отчета на американското държавно управление. Ясно е кой е подкупваният партиен водач, само че би трябвало да бъде потвърдено институционално " , добави тя пред радио " Дарик ".

 

НА АМБРАЗУРАТА

В отбрана на водача на своята партия се изрече новият зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов. Той счита, че няма метод Борисов да е визираният от Съединени американски щати подкупен водач на партия в България.

" Подозрения към този момент има, бяха упоменати и имена, само че мога да подсигурявам, че това не е господин Борисов. Ще прикани нашите съперници да не се трансформират в клеветници ", съобщи Митов пред bTV.

И се аргументира по този начин: " Ако господин Борисов имаше каквото и да е общо с това, нямаше да бъде поканен от американския дипломат в резиденцията. Срещата не я е желал господин Борисов, а е бил поканен и поканата е пристигнала доста преди да бъдат оповестени глобите. Ако имаше подозрение, той щеше да бъде включен в санкционния лист. "

Освен това Митов счита, че въз основа на глобите от Вашингтон служебното държавно управление на президента Румен Радев се готви " да удари бизнеси " в България:

" Правителството приготвя механизъм, през който да удря неуместни за тях компании. И да размени избран бизнес със собствен, т.е. заменят една корупционна скица с друга, със своя. "

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР