Бившият лидер на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ Сергей Станишев

...
Бившият лидер на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ Сергей Станишев
Коментари Харесай

Сергей Станишев се завръща в България, но не се отказва от политиката

Бившият водач на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ Сергей Станишев няма да се кандидатира повече за Европарламента. Но не се отхвърля от политиката. Това съобщи самият Станишев. Той разгласи, че се завръща в България и към момента не е твърдо решил какво тъкмо ще прави. Станишев отхвърли да разкрие детайлности дали ще прави нов план, тъй като не било правилно към партията му Българска социалистическа партия преди избори. Бившият президент на ПЕС регистрира работата си като евродепутат до момента. „ Аз съм политически човек. Но не непременно. Това не може да бъде изчегъртано. Вече съм зрял човек, само че съм запазил избрана политическа доверчивост и романтизъм, тъй като политиката не може да бъде битка за постове, те са единствено инструмент “, изясни Станишев.

„ Поради огромните ми задължения в Европа през последните години имах по-малко интензивност в България, само че се завръщам, изясни той. Не внесе изясненост обаче какво тъкмо ще прави. Обясни, че решението му ще зависи от това дали в обществото има сила, очакване и нужда от нова политика за потегляне в нова посока. Не непременно, само че не го изключвам “, добави Станишев.

„ Аз съм родолюбец на България. Аз съм уверен европеец. Тези две неща не си опонират. Ние сме горда част от тази общественост, само че би трябвало да изградим европейско бъдеще за България “, изясни някогашният президент на ПЕС. Имал опция да се включи в евролиста, само че предпочел да не го прави.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР