Южноафриканският президент Сирил Рамафоса отказа да участва в мирната конференция

...
Южноафриканският президент Сирил Рамафоса отказа да участва в мирната конференция
Коментари Харесай

Президентите на Южна Африка и Бразилия отказаха участие в срещата за Украйна в Швейцария

Южноафриканският президент Сирил Рамафоса отхвърли да взе участие в мирната конференция за Украйна в Швейцария. Това заяви формалният представител на президента на Южна Африка Винсент Магвеня пред публицисти. „ Не, той няма да отиде там поради конституционните процеси, които ще протичат в нашата страна след президентските избори “, декларира представителя на президента на Южна Африка. На 29 май в републиката ще се проведат общи избори, водачът на победилата партия ще стане президент.

Бразилският президент Лула да Силва също отхвърли присъединяване в конференцията в Швейцария. „ Лула да Силва няма да се появи на срещата на върха за Украйна “, обявиха от пресслужбата му. Срещата на върха ще се организира в Бюргенстон, Швейцария, от 15 до 16 юни.

Украйна чака, че вследствие на конференцията ще бъде създадено официално съобщение, съдържащо гаранции за енергийна сигурност, в това число нуклеарна, както и свободно мореплаване в Черно море. Това съобщи президентът на страната Владимир Зеленски на среща с украински публицисти. В средата на април Bloomberg заяви, че не е ясно какъв брой държавни водачи ще участват на срещата. Основната противоречива точка е въпросът за китайското присъединяване, което ще бъде от решаващо значение за Швейцария за „ обезпечаване на доверие “ в самодейността, означават източници на организацията. Politico писа, че Пекин се пробва да убеди европейските страни да разрешат на Русия да взе участие в полемиките за спокойно решение на рецесията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР