Бойка Янушева и нейният съучастник Слейман Хамед отиват на съд

...
Бойка Янушева и нейният съучастник Слейман Хамед отиват на съд
Коментари Харесай

Черната вдовица на съд за пране на пари, чакат я до 12 годин...

Бойка Янушева и нейният съизвършител Слейман Хамед отиват на съд за пране на пари. До дни те ще се изправят пред магистратите, откакто през днешния ден прокуратурата внесе обвинителен акт против тях. Според обвиняването, те са изпрати над 1 617 844 евро.

63-годилната Бойка и 42-годишният й съизвършител бяха заповени при спецакция през април.

Бойка набирала обществено слаби, записала на тяхно име форми, откривала им банкови сметки, посредством които да се правят интервенции с онлайн банкиране. До момента обвиняването е за осъществяване на 107 финансови интервенции. Парите са били подредени към банкова сметка в Китай, като 17 финансови интервенции са били сполучливи, а останалите 90 са били пресечени.

По делото е открито, че Хамед предложил на Янушева да спомагат на лица, които живеят в чужбина, да укриват и „ изпират “ нелегално добити пари, заричане за % от всяка " изпрана " сума.

Схемата била елементарна: били основани компании и сметки на лица от Първомай и Пловдив. Имената на компаниите били посочени от двамата задържани, като те наподобявали огледално фактически съществуващи и действително работещи такива. На новооткритите сдружение трябвало да бъдат разкрити банкови сметки и задействано онлайн банкиране. След това потребителското име и паролата следвало да бъдат получени от Янушева и предадени на Слейман. Той от своя страна ги предоставял по веригата на " мозъците ", които живеели в чужбина.

Впоследствие по сметките на сдруженията следвало да постъпват обилни суми в задгранична валута, което е ставало посредством компютърни измами. Чрез онлайн банкирането към сметките трябвало да се създадат финансови интервенции от причинителите. Това е ставало посредством разпореждане на пари към сметки отвън територията на България за изпирането им.

Така на 14 април по сметката на едно от сдруженията постъпила голямата сума сума и с парите били осъществени 107-те финансови интервенции за прикриването на произхода на средствата и попадането им при Янушева и Хамед.

И двамата са в ареста все още. Ако се потвърди виновността им, могат да лежат в пандиза от 3 до 12 години, както и да получат санкция от 20 000 до 200 000 лв..
Свързани вести Черната вдовица изиска да се прибере вкъщи Черната вдовица погребва съпрузи и пере пари
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР