Борусия (Дортмунд) се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след

...
Борусия (Дортмунд) се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд потрепери в последните минути срещу Севиля, но продължава напред

Борусия (Дортмунд) се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, откакто приключи 2:2 със Севиля вкъщи. Срещата в Испания бе приключила при резултат 3:2 за германците. Ерлинг Холанд заби два гола за домакините, а Юсеф Ен-Несири осъществя и двете попадения за андалусийци.

Севиля натисна в началните минути, а Оскар Родригес и Сусо пропиляха положителни положения. Постепенно домакините взеха превес и в 35-ата минута откриха резултата. Севиля сгреши при изнасянето на топката, тя попадна в Марко Ройс, който нахлу надълбоко в наказателното поле и върна към непокрития Ерлинг Холанд, който не сбърка за 1:0.

Резултатът се резервира до края на полувремето, а след почивката Борусия натисна в опит да постави точка на разногласието. В 48-ата минута Холанд вкара, само че попадението бе анулирано поради фаул в офанзива. Докато преглеждаше обстановката на VAR съдията Джунейт Чакър реши, че би трябвало да отсъди дузпа за Дортмунд. Зад топката застана Холанд, чийто удар беше отразен от Буну, а при добавката футболистите на Борусия още веднъж не съумяха да пратят топката в мрежата. Играта още веднъж беше прекратена поради решение на Чакър дузпата да бъде изпълнена още веднъж поради нарушаване на Буну при първото осъществяване. Холанд още веднъж се нагърби с осъществяването и стреля в същия ъгъл, като този път съумя да се разпише за 2:0.

В 68-ата минута Севиля понижи резултата посредством Юсеф Ен-Несири, който се разписа от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за нарушаване на Емре Джан против Люк Де Йонг.

Севиля стигна до втори гол в добавеното време на срещата, само че нямаше време за трето попадение, което да прати дуела в продължения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР