Борисов се сети за българските творци и взе решение няколко

...
Борисов се сети за българските творци и взе решение няколко
Коментари Харесай

Нона Йотова: БСП има програма за хората на изкуството

„ Борисов се сети за българските създатели и взе решение няколко седмици преди изборите да подкрепи с 5 минимални работни заплати 1 000 български музиканти, при което креативната колегия скочи против тях, тъй като единствено те ще получат помощи от страната “. Това разяснява в предаването „ Антидот “ на БСТВ претендентът за 45-я парламент от Българска социалистическа партия Нона Йотова.

Популярната актриса и певица бе част от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ в отиващото си Народно заседание. Тя добави коментара си и с припомнянето, че по-късно след отпущането на въпросните помощи стана ясно, че 65 имена от „ Златния Орфей “ ще получат пенсии от страната, при което хората показаха неодобрение, че не е почтено по отношение на младите създатели.

" Това е една чиста предизборна измама, предизборна сценка, която се разигра. Грижата за хората на културата би трябвало да бъде държавна политика, не на парче да се раздават ту 300, ту 350 лева Ние през цялото време на Народното събрание се опитваме да предложим цялостна държавна политика. " уточни Нона Йотова, претендент за народен представител от София.

Йотова се върна обратно в миналите 4 години, с цел да напомни и това, че в границите на предходния парламент Българска социалистическа партия след среща с специалисти създаде доста точно оферти за наложителни квоти българска музика, като предлагането им бе отхвърлено.

" Видяхме, че това с квотите няма да се случи. Ние предложихме да има насърчаване от бюджета на страната вместо това и то не се случи. Как може във всички страни да има безплатна и безусловна помощ за хората, а в България да няма и да има единствено заеми? Нещата опират до цялостна държавна политика във връзка с всички хора на изкуството. Когато има по този начин нареченото подучване концепцията е, че ще се разшири периметъра на стартиране на българска музика и търсене на българските актьори. Живеем в България и не трябва да го забравяме по никакъв метод ", изрично съобщи тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР