Западните държави изпаднаха в предвоенен екстаз“ и под този претекст

...
Западните държави изпаднаха в предвоенен екстаз“ и под този претекст
Коментари Харесай

Песков: Изпаднал в предвоенен екстаз, Западът започва да налага цензура в своите медии

Западните страни изпаднаха в „ предвоенен възторг “ и под този предлог започнаха да цензурират своите медии, даже и най-уважаваните. Материалите, написани под диктовка, се виждат с невъоръжено око. Това съобщи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков в изявление за съветски медии, обещано в коридорите на Петербургския интернационален стопански конгрес (SPIEF), предава ТАСС.

Песков означи, че даже най-големите интернационалните организации са „ подложени на напън от страната, в която се намират техните централи “. „ Те (властите на западните страни) се привеждат в положение на подготовка за война, за война с нас <…>, влизайки в този предвоенен възторг, те надлежно стартират да накърняват ползите на медиите, като им постановат цензура “, уточни представителят на Кремъл.

„ Вижте диктовките, оповестени в най-уважаваните издания в Съединени американски щати и Англия “, продължи Песков, „ Ясно е, че това е написано в партийния комитет “.

Съединените щати, губейки водачеството си в света, считат сегашния миг за своя исторически късмет да смажат Русия, добави Песков.

„ Америка е гигантска икономическа мощ, тя е най-голямата военна страна “, означи представителят на Кремъл, „ само че те последователно губят водещите си позиции, частично заради обстоятелството, че самите те режат клона, на който седят. Появяват се нови центрове на власт и цялата система е в придвижване ".

„ Опитвайки се да резервира лидерската си позиция, Америка не просто се пробва да ни потисне “, сподели Песков, „ Те считат, че това е най-хубавият исторически миг да се отърват от нас “. В същото време Украйна, която се поддържа от Съединените щати, е „ дребен, дребен инструмент в тази битка за битие “, уверен е прессекретарят на съветския президент.

Според Песков настоящето световно напрежение се разграничава доста от Кубинската ракетна рецесия в връзките сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики през 60-те години на предишния век. „ Това беше спешна обстановка, форсмажорна обстановка на две постоянни системи на двуполюсния свят, който тогава не се пукаше по шевовете “, изясни представителят на Кремъл, „ Сега към този момент няма постоянни платформи, всичко се трансформира. ”

Германия, която страда от липса на суверенитет, се пробва да угоди по едно и също време на всички центрове на властта на Запад - Европейски Съюз, Съединени американски щати и НАТО, сподели Песков. Така той изясни новите изказвания на Берлин за съветската опасност.

Представителят на Кремъл напомни думите на съветския водач Владимир Путин, че Германия в никакъв случай не е била суверенна след Втората международна война. „ В рамките на този недостиг немските управляващи се пробват да се състезават: би трябвало да угодят на Брюксел, на партийния комитет във Вашингтон и на [генералния секретар Йенс] Столтенберг, с цел да угодят на НАТО “, изясни Песков.

„ Можете ли да си визиите по какъв начин се раздират? “, означи прессекретарят на съветския президент, „ Те се състезават на разнообразни равнища и вършат изказвания “. „ Това не е лесна позиция за тях “, заключи Песков.

Германският министър на защитата Борис Писториус сподели на 5 юни, че Берлин би трябвало да е подготвен за война до 2029 година Без да посочва непосредствено врага, той въпреки всичко обоснова думите си с обстоятелството, че Русия „ мина към военна стопанска система и продължава да се въоръжава “, напомня ТАСС.

Мнозинството страни в света се опълчват на западното владичество, в това число политическо и икономическо, акцентира Песков.

„ Страните от груповия Юг, или страните от световното болшинство, както ние споделяме, всички те са срещу хегемонията на една международна валута, всички са срещу политически напън върху техните държавни управления “, посочи представителят на Кремъл.

Той означи, че представителите на африканските страни на договарянията приказват доста ясно за това. Сега тези страни, добави Песков, се стремят към същинска самостоятелност.

„ [Те] споделят: „ Ние не желаеме от вас риба – дайте ни въдица. Ние не ви молим непрекъснато за торове – помогнете ни да създадем произвеждане. Помогнете ни да развием съвременно земеделие. Но това не би трябвало да става посредством подчиняване и посредством колониализъм. Вече ни писна от всичко това. Стига ни това от французите, стига ни от американците, не желаеме повече “, даде образец прессекретарят на съветския президент.

„ Мирната конференция “ за Украйна, проведена от Швейцария, е съзнателно празно събитие. Единственият му резултат може да бъде единствено следващата нервност на украинския президент Владимир Зеленски, сподели още Песков.

Представителят на Кремъл означи, че „ събитието явно е изпразнено от наличие “. „ Ще има доста разнообразни изявления, гръмки изказвания, прочувствени, повече или по-малко “, чака Песков, „ Това събитие няма да даде никакъв резултат “.

„ Това ще разреши на Зеленски още веднъж да бъде малко нервен по отношение на ужасната обстановка, в която се намира Украйна, да упреква всички “, допусна представителят на Кремъл. „ Виждаме, че неговата изразителност да упреква всички за дефицита на оръжия и т.н, пораства всеки ден, защото ситуацията на фронта се утежнява за него. "

Сред дребното интриги на събитието Пеiков посочи наличието на съответни водачи на западни страни на конференцията. „ Европейците несъмнено ще отидат там “, сподели прессекретарят на съветския водач, „ Чудя се дали [президентът на Съединени американски щати Джо] Байдън ще стигне до такава степен. “

Америка към този момент не може да управлява целия свят и да бъде хегемон; центровете на икономическото развиване се изместват от запад на югоизток на земното кълбо, добави Песков.

„ Съединените щати не могат повече да държат света в ръцете си, ръцете на един хегемон от един полюс “, сподели представителят на Кремъл, наблягайки, че „ всичко се движи към многополярност “.

„ Центровете на развиване, икономическо и политическо, също мигрират от запад към югоизток на земното кълбо “, сподели Песков.

По думите му популацията в тези територии е по-голямо. „ Ако има по-голямо население, [тогава] има по-голям пазар, по-голяма скорост на развиване в Индия, Китай – там е главното развиване “, заключи той.

Влизането на Крим в състава на Руската федерация стана в сходство с интернационалното право и не е териториален спор, акцентира Песков.

„ И въпреки всичко, откакто Крим се върна в Русия, Украйна има този проблем, който те считат за териториален, ние не го считаме за подобен, тъй като Крим е неразделна част от Руската федерация “, сподели той. „ Всичко се случи в цялостно сходство с интернационалното право, тук никой не би трябвало да има въпроси “, акцентира представителят на Кремъл.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР