Борис Бекер ще бъде освободен под гаранция през декември и

...
Борис Бекер ще бъде освободен под гаранция през декември и
Коментари Харесай

Борис Бекер ще бъде освободен под гаранция през декември


Борис Бекер ще бъде освободен под гаранция през декември и ще му бъде разрешено да се върне в Германия. Това стана ясно по-рано през днешния ден в английското токшоу The Talk. През май юристът на някогашния №1 – Джонатан Лейдлоу, разкри, че желанието на клиента му е да се завърне в родината си за коледните празници и по всичко наподобява, че това ще се случи.

В края на април Бекер бе наказан на 2 години и 6 месеца затвор поради укриване на имущество на стойност 2,5 млн. паунда в опит да предотврати опция за погашение на част от задълженията си. Той ще би трябвало да прекара в затвор най-малко година и половина, след което ще може да подаде молба за стартиране под домакински арест. Юридическият екип на германеца обаче има вяра, че може да улесни ситуацията му и да го измъкне от Wandsworth, който е считан за един от най-опасните затвори на Острова .

Според английските закони задграничните жители, излежаващи присъди, по-дълги от 12 месеца, биха могли да бъдат депортирани в името на „ публичното богатство “. Това е нормална процедура във Англия и сходни случаи са много чести. Именно на това се надяват юристите на Бекер. Макар да живее в Лондон от 2012 година, трикратният първенец на Уимбълдън към момента е с немски паспорт, въпреки през 2015 година да съобщи, че има желание на подаде молба за приемане на британско поданство.

Решението на британския съд по отношение на Бекер докара до различие измежду водещите на The Talk. „ Мисля, че той се измъква доста елементарно по този метод. Беше наказан за машинация, не е излежал присъдата си и в този момент какво? Ще се завърне в Германия и на процедура ще бъде свободен. Извършеното от него е углавно закононарушение, нали? Според мен присъдата му така и така е къса, а в този момент виждаме по какъв начин един богат човек се измъква “ – съобщи Никола Торп.

„ Дали има нещо общо с благосъстоянието му? Този закон не важи ли за всички задгранични жители? Мисля, че след произнасянето на присъдата той не сподели, че се разкайва за стореното и за мен това е проблем. Въпреки това обаче от личния състав на пандиза оповестяват, че той прави доста публично потребна работа и оказва помощ на другите пандизчии със препоръки по отношение на фитнес и логика на психиката. Поздравявам го за това. Доколкото знам синът му живее в Англия. Бекер също има право на фамилно благополучие, тъй че в случай че не искаше да се връща в Германия, можеше да избра да остане тук “ – разяснява от своя страна Дейзи Макандрю.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР