Турнирът в Хертогенбош ни предлага множество вълнуващи тенис моменти, които

...
Турнирът в Хертогенбош ни предлага множество вълнуващи тенис моменти, които
Коментари Харесай

Хертогенбош: Корда разгроми шампиона и разочарова местните фенове; очаква го финал с Де Минор

Турнирът в Хертогенбош ни предлага голям брой вълнуващи тенис моменти, които бяха показателни за моментната форма на част от тенисистите на трева. Двама от огромните любимци за купата в нидерландския град, Алекс Де Минор и Себастиан Корда, откриха място на финала на конкуренцията.

Алекс Де Минор, който е освен първи подложен в схемата, само че и единствен представител на топ 10 на шампионата, надделя един от огромните любимци, Юго Умбер, със 7:6(4) 6:3. Световният номер 9 стартира срещата стремително с два следващи пробива и по всичко си личеше, че ще завоюва първата част безпроблемно. Първата ракета на Франция обаче сподели за какво неслучайно той е първенецът на Хале от 2021-ва, като се върна от 0:4 и даже разполагаше с два сетбола при 5:4 в своя изгода.

Австралиецът обаче не бе подготвен да отстъпи даже в този спешен за него миг и по този начин се стигна до тайбрек, където той завоюва с безапелационното 7:3, с цел да измъкне триумфа в откриващата част. Вторият сет беще също доста равносилен, само че късен пробив на Де Минор бе решителен за развиването на мача и по този начин представителят на топ 10 се класира за третия си край през 2024-та година.

Alex de Minaur beats Ugo Humbert 7-6 6-3 in s-Hertogenbosch

Alex reaches a grass court final in back to back years.

Demon is on a different type of time
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР