Бордът на Международната боксова асоциация (IBA) обяви бившия президент на

...
Бордът на Международната боксова асоциация (IBA) обяви бившия президент на
Коментари Харесай

IBA призна бившия президент на организацията У Цзинго за виновен във финансови злоупотреби

Бордът на Международната боксова асоциация (IBA) разгласи някогашния президент на организацията У Цзинго от Тайван за личност нон грата поради финансови и организационни нарушавания, заяви актуалният президент на IBA Умар Кремльов в събота, предава Българска телеграфна агенция.

" Основната тематика на днешното съвещание на Борда беше, че IBA афишира У Цзинго за личност нон грата след резултатите от следствието на комисията, ръководена от Ричард Макларън. Според самостоятелния проверяващ екип, в предишното е имало финансови и организационни нередности в IBA. В момента за тях дава отговор някогашният президент на асоциацията У Цзинго. Независимото следствие откри, че У Цзинго и неговият екип са провокирали спор сред IBA и Международния олимпийски комитет (МОК) ", съобщи Кремльов.

У беше президент на Международната боксова асоциация от 2006 до 2017 година. През 2019-а МОК наказа IBA, която беше изправена пред финансова и управническа рецесия. Международната федерация трябваше да извърши промени в сходство с условията на МОК, само че към този момент те са изпълнени отчасти.

Заради отстраняването на IBA, задачата за образуване на шампионата по бокс на олимпийските игри в Париж 2024 беше поета от МОК, а спортът към момента не е включен в програмата на Олимпиадата в Лос Анджелис 2028.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР