Борбата с желанието да си подремнете, след като сте обядвали,

...
Борбата с желанието да си подремнете, след като сте обядвали,
Коментари Харесай

Чаша чай от салвия вместо кафе ви държи будни на работа

Борбата с желанието да си подремнете, откакто сте обядвали, всекидневно се води с кафе. Проблемът обаче е, че организмът привиква към кофеина, който се съдържа в него, и след време ободряващият резултат на кафето се губи да не загатваме другите негативни въздействия на кофеина върху здравето при прекаляването с обичаната напитка).

Не губете вяра обаче - диетолозите оферират да замените кафето с чай от салвия. Неговото деяние е на правилото две в едно: покачва бодростта и в това време успокояват нервната система.

Така ще се чувствате свежи през целия следобяд и ще се справите с дрямката. Обяснението на учените е, че салвията забавя производството на ензими, които разграждат ацетилхолина (невротрансмитер във вегетативната нервна система, който ви държи будни и с отворени сетива).

И още една концепция - дъвчете дъвка! В случай на незабавна нужда от централизация и взимане на бързо решение с явен взор, ползвайте това елементарно средство.

Според учените дъвченето на дъвка задейства мускулите по метод, който задейства невроните, които ускоряват умствената активност. Достатъчни са 5 минути с дъвка в устата и ще усетите освежителен резултат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР