Бонбонките, които ежедневно виждаме навсякъде около нас в магазините, са

...
Бонбонките, които ежедневно виждаме навсякъде около нас в магазините, са
Коментари Харесай

Да си направим сами желирани бонбони

Бонбонките, които всекидневно виждаме на всички места към нас в магазините, са с високо наличие на захар, изкуствени оцветители и фруктозен царевичен сироп. Децата обаче безпределно доста ги обичат и по тази причина можем да прибегнем до хитринка и да си създадем плодови желирани бонбони вкъщи. Вярвате ли, че е допустимо да си създадем здравословни желирани бонбони? Отговорът е да! Това е изцяло допустимо.

Приготвените в домашни условия бонбони съдържат същински плодове с всички витамини и минерали.

Желатинът в тях е богат на хранителен колаген и протеини. Той има противовъзпалително деяние, усъвършенства храносмилането и прави кожата, косата и ноктите здрави. Винаги предпочитайте желатин с положително качество.

Предлагаме ви разнообразни предписания за здравословни желирани бонбони:

 Желирани бонбони

Желирани бонбони с мед

Необходими артикули: 3 ч.ч. прясно изцеден плодов сок, 8 с.ч. чист желатин, 7 с.л. естествен пчелен мед, 1 ч.л. дестилат от ванилия

Начин на подготвяне: Налейте сока в тенджера и поръсете желатина от горната страна. Оставете да постои, до момента в който се разтвори желатинът. След това разбийте добре с тел. Така съставките ще се смесят идеално. След това сложете тенджерата на приблизително мощен котлон. Изчакайте течността да се загрее, като внимавате да не заври. Течността ще се промени от доста гъста до течна и рядка. Трябва цялото количество желатин да се разтвори добре. Можете да ревизирате, като потопите пръст в течността.

Ако сместа е гладка, значи че е подготвена. В случай че е на гранулки, я оставете още на котлона. Когато желатинът е изцяло разперен и течността е гладка, прибавете меда и екстракта от ванилия и още веднъж разбийте доста добре с тел. Готовата примес можете да изсипете в силиконови формички за печене или в тавичка. Поставете в хладилника за 3 часа или повече.

Важно е течността да се стегне. След това извадете бонбонките от формичките и ги сложете в буркан, който доста добре се затваря. Ако сте изсипали течността в тавичка, можете да нарежете на разнообразни формички, откакто се е стегнала. Отново сложете в буркан и съхранявайте в хладилника към 10 дни. Бонбоните не са дълготрайни като купените от магазина, само че пък са здравословни и доста вкусни.

 Желирани бонбони

Желирани лимонови бонбони

Необходими артикули: 2 1/2 с.л желатин, 2 ч.ч. захар (ако желаете да са по-сладки сложете повече захар) + още за овалване, 1 ч.ч. прясно изстискан сок от лимон

Начин на подготвяне: Сложете желатина в купичка и го залейте с четвърт чаена чаша студена вода. Оставете да набъбне за 5 минути. На приблизително загрят котлон сложете тенджера и смесете захарта с половин чаена чаша вода. Бъркайте непрестанно, до момента в който захарта се разтвори.

След това спрете да разбърквате и оставете водата да заври. С помощта на четка, натопена във вода, оберете стените на тенджерата, с цел да не се кристализира захарта по стените. Махнете тенджерата от котлона и прибавете набъбналия желатин и лимоновия сок.

Разбърквайте добре всички съставки и ги изсипваме в тавичка с приблизителни размери 20 см на 20 см. Покриваме с транспарантно фолио и оставяме 4 часа в хладилника, с цел да се стегне добре. След това обърнете тавичката върху чиста дъска и с нож, потънал в гореща вода, нарежете на разнообразни формички. Всяко късче оваляйте в захар. Получават се към 30-40 бонбона

Как да си създадем разнообразни цветове?

Червен или розов цвят можем да реализираме с алено цвекло, ягоди, моркови и малко лимонен сок.

Жълт цвят можем да добием от жълти круши, жълти ябълки и малко лимонен сок.

Лилав цвят получаваме от алено зеле, къпини, сини боровинки, малко алено цвекло и една ябълка (черно грозде също е подходящо).

Зелена боя добиваме от киви, краставица, зелени ябълки и лайм.

Оранжев цвят получаваме от моркови, портокали, джинджифил и малко сок от манго.

Ананасът не е подобаващ за сходни предписания, тъй като веществата в него пречат на желатина да се стегне. Гроздето също не е уместно за изработката на желирани бонбони.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР