Бомбардираният Киев е в известен смисъл идеалното място да информираме

...
Бомбардираният Киев е в известен смисъл идеалното място да информираме
Коментари Харесай

Никос Дендиас: Турция напълно възприе методите на Русия

Бомбардираният Киев е в прочут смисъл идеалното място да осведомяваме международната общественост пред какво сме изправени ние, гърците. В моите диалози с моя сътрудник външен министър и президента Зеленски осъзнах още повече общите провокации, пред които сме изправени. И двете страни са изправени пред огромни, нападателни съседи на източните си граници; и двете съседки настояват, че териториите ни са неправилно отнети от минали империи, Руската и Османската. Това сподели след визитата си в Киев министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас, оповестява.

„ За източните съседи на Гърция и Украйна границите не съществуват, те са изкуствени и затова намерено оспорвани. И Гърция, и Украйна сякаш управляват територии, които не са наши: Крим, Донбас, островите в Егейско море. В най-хубавия случай нашите страни би трябвало да упражняват стеснен суверенитет върху тези територии, като ги демилитаризират. Според този ревизионистки роман нашите страни нарушават правата на " етническите “ малцинства “, добави още Никос Дендиас.

" Заплахите за навлизане, които в тази ситуация с Украйна не останаха просто закани, се комбинират с хибридна война, употребявайки всички средства, като превръщането на миграцията в оръжие и спиране на енергийните потоци. Пропагандната война и персоналните офанзиви против управлението на нашите страни също са част от тази хибридна война “, съобщи Никос Дендиас.

" Турция изцяло възприе методите на Русия. Ясно предизвестява: " внимавайте, в случай че не желаете да станете друга Украйна “. На тази невиждана провокация, пред която сме изправени, ние отговаряме: като акцентираме турската експанзия пред съдружници и партньори; създаване и подсилване на нашите съюзи с нашите европейски сътрудници, Съединените щати, страните в нашето директно съседство, както и с нововъзникващи сили, споделящи същите полезности като Индия и Япония, постоянно зачитайки главните правила на интернационалното право и европейското законодателство, набор от общи права и отговорности, обвързващи всички членове на Европейски Съюз. Ние показваме провокациите, пред които сме изправени, в Атина, Брюксел, Вашингтон и другаде; само че гласът ни придобива спомагателна необходимост и съвестност, когато приказваме от противовъздушно леговище в Киев “, разяснява още Никос Дендиас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР