Болнични сдружения настояват държавата да изтегли незабавно незаконосъобразните текстове от

...
Болнични сдружения настояват държавата да изтегли незабавно незаконосъобразните текстове от
Коментари Харесай

Д-р Неделчо Тотев: Никое сдружение не е против увеличенията на заплатите на лекарите



Болнични сдружения упорстват страната да изтегли неотложно незаконосъобразните текстове от плана на контракт за изменение и допълнение на Националния рамков контракт, свързани с разноските на лечебните заведения за личен състав.

" Никое съдружие не е срещу нарастванията на заплатите на лекарите. Ние сме срещу метода, по който това нарастване ще се даде ". Това съобщи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " доктор Неделчо Тотев от Националното съдружие на общинските лечебни заведения :

" Фонд " Трудови разноски “ в общинските лечебни заведения съставлява сред 80 и 90% от всички доходи по клинични пътеки все още   Когато дават 25% нарастване на клиничните пътеки, в това време нашите бюджети не мърдат, в противен случай те са понижени, ще излезе, че приходите, които ще осъществяваме, ще бъдат по-малки от тези за същия месец предходната година. Ако ти дадат 100 лв., по какъв начин можеш да раздадеш 300 лв., а в това време и да се издържаш ? "

" Синдикатите са прави да желаят, само че когато ти искаш, би трябвало да кажеш от кое място ще вземеш тези пари като доход . Вчера имахме дълъг диалог в Лекарския съюз и стигнахме до нещо, което мисля, че ще бъде на правилото " и вълкът утолен, и агнето цяло “.

Цялото изявление с Неделчо Тотев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР