Болничен абсурд в Ямбол. Санитари пренасят болни хора в найлони.

...
Болничен абсурд в Ямбол. Санитари пренасят болни хора в найлони.
Коментари Харесай

Санитари от болницата в Ямбол пренасят пациенти в найлони

Болничен парадокс в Ямбол. Санитари придвижват заболели хора в найлони. Скандалното видео събра стотици гневни мнения в обществените мрежи.

Преди време отново в Ямболската болница пациенти изпадаха от колички, до момента в който са транспортирани от едно поделение в друго.

Областната болница в Ямбол е единствената в страната от така наречен павилионен вид - т.е. 17 обособени, остарели и рушащи се здания, оповестява Нова телевизия.

68-годишният пациент от клипа е бил в кома и за жалост не съумява да се пребори за живота си. Абсурдното преместване с найлон засегнат снима с телефон синът му Петър.

„ Баща ми беше с диагноза карцином на белия дроб и беше в неприятно положение. Да видиш непосредствен по този начин и да го мъкнеш, с цел да му дадеш първа помощ, с цел да може да се съвземе е извънредно. Аз се принудих да оказа помощ на самите сестри и го качихме до четвъртия етаж с една мушама”, споделя Петър Петков.

Сградата на белодробно поделение е строена преди повече от век. Заради стръмните и извити стъпала, пациентите не могат да бъдат пренасяни с носилка, обясниха от болничното управление. Сградата не разрешавала и създаване на асансьор.

„ Проблемът е и за близки, и за пациенти. Проблемът е и за личния състав, тъй като това изразходва извънредно доста кадрови ресурс”, споделя доктор Димитър Рунков, шеф МБАЛ „ Св. Пантелеймон “.

Според експерта това е проблем, който би трябвало да бъде решен. Без значение кой ръководи и кой има предпочитание да го прави.

„ Моят проблем като началник е, че аз всеки ден подлагам санитарките на безчовечен старания. И това мога да кажа, че рефлектитра и върху здравословното им положение. Голяма част от тях излизат в болнични, поради дискови хернии. Абсолютна обезценка на личния състав е това”, прибавя доктор Рунков.

Амортизиран е и остарелият сграден фонд. Болницата в Ямбол е единствената в страната от така наречен „ павилионен вид “. Има 17 обособени здания, строени от 1912 до 1980 година Проблемите изобилстват, признава новият шеф, поел лечебното заведение от юни тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР