Болни от COVID-19 пият антипиретици (парацетамол, ибупрофен) преди да кацнат

...
Болни от COVID-19 пият антипиретици (парацетамол, ибупрофен) преди да кацнат
Коментари Харесай

Болни от COVID-19 пият парацетамол преди да кацнат у нас

Болни от COVID-19 пият антипиретици (парацетамол, ибупрофен) преди да кацнат в България от чужбина, стана ясно от конференцията на НОЩ. Скандалната вест пристигна от шефа на РЗИ в София доктор Данчо Пенчев.
Той разкри, че преди дни на аерогарата в София са кацнали двама души, чиято телесна температура била 34 градуса, засечена от термокамерите. След като ги изолирали за 1 час, тя скочила до типичните за огромен % от коронавирусните носители 38 градуса. След това се е наложила незабавно образуване на механизма за деяние, с цел да бъдат те откарани в болница.
"Как можем да знаем дали някой не пие антипиретици, преди да кацне на летището? ", попита реторично доктор Пенчев поради въпрос на кореспондент по какъв начин се позволяват заболели да се разхождат из страната след прибирането им в България.
По мотив болната от хасковското село гурбетчийка от Нидерландия, доктор Пенчев разкри още, че тя е била привикана от граничния надзор, само че е отказала да изчака епидемиологичното изследване и обзор. Наложило се е експертите на летище "София " да я гонят из багажното поделение откакто е отказала да постъпи в болница. Нещо повече - тя не е съобщила сама за положението си и го е прикрила, а други двама пасажери от същия полет са уведомили управляващите при кацането на самолета.
По време на конференцията на НОЩ стана ясно още, че персонални защитни средства, в това число костюми, са обезпечени за всички медицински лица от Спешната помощ и изказванията за лимитирани ресурси не са правилни. На въпроса за какво по телефона се взема решение кой незабавен екип да се облече в "скафандър ", основният хигиеничен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев съобщи, че не може да се чака за сигнал за строшен крайник медиците да поставят костюмите, само че наложително носят маска, ръкавици и очила. И предложения журналиста да ревизира дружно с него положението на екипите, дезинфекцията на колите за спешна помощ и окомплектоването на лекарите.
"Само в София дневно отиват по 250 костюма ", разкри доцент Кунчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР