Боксьорките на България спечелиха три титли на Странджа. Със златни

...
Боксьорките на България спечелиха три титли на Странджа. Със златни
Коментари Харесай

Боксьорките с три титли на Странджа

Боксьорките на България завоюваха три трофеи на " Странджа ". Със златни медали на най-стария шампионат в Европа се поздравиха Севда Асенова (48 кг), Станимира Петрова (54) и Светлана Каменова (57), които бяха безупречни във финалите в зала " София ". 
Първа в 74-тото издание на конкуренцията победи Асенова, която е и сегашна еврошампионка. При най-леките 38-годишната българка надви над Сайдахон Рахмонова (Узб) с 5:0 съдийски гласа. 
" Преди една загуба ме спираше душевен. Докато в този момент съм настроена за по-големи трофеи и триумфи. За мен е чест и наслаждение да играя край, пък и да печеля купата и да чувам химна на България. Винаги съм гонила задачите си. Всички знаят, че съм на 48 кг, тъй че, който желае, да заповяда ", сподели Асенова. Тя продължава подготовка за Световното в Ню Делхи, Индия (15-31 март), след което се качва в олимпийската категория - до 50 кг.
Станимира Петрова отвоюва златото, откакто наби Сандра Драбик (Пол) също с 5:0. Световната шампионка за 2014 година несъмнено се наслаждения на мача, като се забавляваше на кръга и имаше тотално предимство. В третия рунд асеновградчанката направи и малко шоу за публиката, сваляйки гарда в опит да накара Драбик да я нападна, само че и това не оказа помощ на полякинята.
" Цялото съревнование беше огромна приятност. Щастлива и удовлетворена съм от представянето си. Разбира се, постоянно може и повече, само че годината стартира добре за нас. След Световното е и най-важният конгрес - Европейските игри, които са подготовка за Олимпиадата - по този начин мечтаната и мечтаната цел ", сподели Петрова.
Светлана Каменова надви на финала над Сю Зичун (Кит) с 4:1 (28:29, 30:27, 29:28, 29:28, 29:28).
32-годишната Каменова, която е носителка на купа " Странджа " за 2022 година, стартира мача интензивно и това се оказа ключът към триумфа. В първия рунд българката непрекъснато притискаше Сю, като един път за малко не прати съперничката си на земята с десен прав удар.
При мъжете за купата нощес спориха Ясен Радев (54), Хавиер Ибанес (57), Радослав Росенов (60), Уилям Чолов (75) и Рами Киуан (75).>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР