Божидар Чеков, ПарижЗа обща изненада в началото на ноември руското

...
Божидар Чеков, ПарижЗа обща изненада в началото на ноември руското
Коментари Харесай

Божидар Чеков, Париж: ИЗВЪН КОНТРОЛ ЛИ Е РАКЕТАТА ЗЕЛЕНСКИ?

Божидар Чеков, Париж
За обща изненада при започване на ноември съветското командване разгласи, че се изтегля от Херсон. От Киев незабавно се чуха предупредителни гласове, че тази публикация е типична съветска неистина и би трябвало да се внимава, тъй като е подозрителна. Някъде към 8 ноември стартира изтеглянето на рускоговорящите украинци и по същото време " агресорите " напуснаха града на " пръсти ", сходно на бойците на Вермахта, които напуснаха Рим, без да повредят Колизеума.
Когато стана ясно, че няма никаква заплаха, украинците " превзеха " оспорвания град и го трансфораха в знак на
 
победоносния им марш против агресора

Повечето наблюдаващи дефинираха отстъплението като голямо оскърбление за Путин. Те сигурно не знаеха, че маршал Михаил Кутузов отстъпва пред Наполеон и го оставя да " превземе " празна Москва.
В Пентагона протичащото се бе следено с лупа. Междувременно американското разузнаване предприе проверка на сведенията, засягащи запасите на съветските муниции. Отчетена бе грешката, че ракетите били на привършване. Те били неведнъж подценени. Десетките удари по инфраструктурни украински обекти, които не спираха, потвърдиха съветското артилерийско предимство.
Съветникът по сигурността на Съединени американски щати Силиван хвърча навреме до Киев да поздрави Зеленски за постигнатото на бойното поле. Изненадващо, вместо да го насърчи да продължи, той му предлага да се готви за договаряния с Русия.
 
Американците са прагматични хора

Те нямат нищо общо със славянската романтика. От началото на войната те са " помогнали " на Киев с 52 милиарда $, от които 27,6 за оръжие, останалите - за филантропична помощ. Тяхната инвестиция чака възвращаемост, която, за жалост, става все по-съмнителна. Зеленски побеснява от предлагането и с право.
  " Уолстрийт джърнъл " осведоми в това време читателите си, че Силиван се е срещал с шефа по сигурността на Руската федерация Николай Патрушев. Добре осведомени източници също разгласяват информации, от които проличава, че сред руснаци и американци са почнали " неофициални " договаряния зад тила на украинците. Пример за това изказване е срещата (14 ноември в Анкара) сред шефа на външното разузнаване на Руската федерация Сергей Наришин и Уилиам Бърнс - шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Тези контакти не са по усета на Зеленски

и още на другия ден две съветски ракети паднаха в полското село Пшеводов и убиха двама аграрни служащи. Според украинския президент - това са руснаците. Всички наблюдаващи показаха, че безспорно ракетите са съветски, само че изстрелът е украински. На първо време се заприказва, че те били противовъздушни. Случаят се проверява, само че се появи друго неприятно съмнение - че може и да не са противовъздушни, а умишлени?
 Джо Байдън, очевидно раздразнен, отсече: " Аз с внушения Трета международна война няма да стартира! " Поради това двете ракети, изстреляни от украинците, отвориха нова глава в връзките сред Байдън и Зеленски. Времето на сляпото американско доверие завърши. Генерал Марк Мили - шеф щаб на американската войска, покрепи общото въодушевление във Вашингтон в последното си изявление. Той сподели почти това: " Много е подозрително украинците да си върнат завоюваните от руснаците територии. Що се отнася до Крим, по-добре ще бъде
 
полуостровът да бъде пропуснат

" Черешката на тортата " бе информацията, която американските медии пуснаха тези дни, а точно, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу се е срещал с американския си сътрудник Лойд Остин.
На американските вежливи и все по-настойчиви подмятатия за договаряния съветникът на Зеленски отговори безапелационно: " Ако се съгласим в този момент да преговаряме, значи, че капитулираме "...
На 20 ноември сред 15 и 20 ракети бяха изстреляни против Запорожката централа, в която има стотина съветски танка, към 500 бойци и двама наблюдаващи от Международната организация за атомна сила.
" Лъжливото овчарче " Зеленски още веднъж си играе с търпението на света. Дано да е за последно. Думата имат американците, тъй като те са негови най-щедри спонсори и настойници.
Една френска сентенция гласи: " Рогоносецът научава финален ".
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР