Богатите държави, включително Великобритания, блокират предложенията за оказване на помощ

...
Богатите държави, включително Великобритания, блокират предложенията за оказване на помощ
Коментари Харесай

Богати страни блокират ваксинационните планове на бедните

Богатите страни, в това число Англия, блокират предложенията за оказване на помощ на други страни за увеличение на индустриалната им мощ за ваксини. Това заяви Би Би Си, като се базира на изтекла информация от документ на Световната здравна организация, съобщи БНР.

Би Би Си се базира на забелязано копие от контрактуван текст на резолюция на Световната здравна организация по наболелия въпрос след недоволства на по-бедни страни и насочен апел да им се помогне. Диърмейд Макдоналд от организацията Just Treatment, която отстоява правото на пациентите на обективен достъп до медикаментите, съобщи, че Англия е от другата страна на аргумента, като взе участие в опитите да се отстранен от текста позитивните оферти за финансиране и улеснение на плановете по-бедните страните сами да създават повече ваксини и медикаменти.

Освен Англия категорично се загатват още Съединените щати и Европейски Съюз. Говорител на английското държавно управление разяснява, че „ световната пандемия изисква световно решение и Англия е водеща мощ в напъните да се обезпечи обективен достъп до ваксини против COVID-19 по света “. Елен т'Хоен, която е специалист по въпроси на лекарствената политика и на интелектуалната благосъстоятелност, съобщи, че световният потенциал за произвеждане на ваксини е към една трета от това, което е належащо и че това са ваксини, които най-вече се създават в богатите страни и огромната част остават в тях. Тя добавя, че затова по-бедните страни желаят освен част от имунизациите, само че и правото да ги създават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР