Бобът се нарежда сред най-полезните храни за човешкия организъм. Заради

...
Бобът се нарежда сред най-полезните храни за човешкия организъм. Заради
Коментари Харесай

Как да се спасим от влудяващите газове след консумацията на боб?

Бобът се подрежда измежду най-полезните храни за човешкия организъм. Заради високото наличие на протеини той може сполучливо да замести месото. Всеизвестен факт е и че е доста богат на витамини и скъпи минерали.

Не по-малко прочут обаче е и фактът, че бобът води до отделянето на газове, което въпреки и да не е мъчително преживяване, по никакъв начин не е прелестно за близките. Именно заради тази причина доста хора заобикалят потреблението му, лишавайки се по този метод от всички скъпи субстанции, които той съдържа и които са потребни за човешкото здраве.

А решение на въпроса има. Важно е единствено да знаете по какъв начин вярно да приготвяте боба, с цел да се спасите от досадните газове и възможното отичане на корема. Ето няколко съвета:

- Всеки е чувал, че е добре бобът да се накисва в студена вода, с цел да не лишава толкоз време термичната му обработка. Но освен това е повода той да бъде накисван. Накисването се прави и с цел да стане бобът по-лесно усвоим и надлежно да не провокира отделянето на газове. Важното обаче е да го накисвате в топла, а не в студена вода;

- За да сте оптимално сигурни, че потреблението на боба, който сте приготвили, няма да докара до сходно антисоциално държание, е добре да сменяте постоянно водата, в която е наквасен, тъй че тя да не изстива;

- Друг изпитан способ е непосредствено да кипнете боба за няколко минути и по-късно да го оставите да престоява в горещата вода, която от време на време да подменяте;

 Боб

- И обратно на бабините препоръки, които гласят, че бобът се оставя от миналата вечер наквасен и би трябвало да престои към 12 часа по този начин, истината е, че на него са му нужни 18-24 часа. По този метод в действителност ще се спасите от образуването на газове.

- И не на последно място, остават подправките. Добавянето на джоджен да вземем за пример не е просто съблюдаване на традиция. То се прави за усмиряване на храносмилателната система, която да може да обработи бързо и безболезнено боба, без да се стига до отделянето на газове. Поради същата причина можете да добавите и чубрица или даже мента.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР