Бобът и бобовите култури са много полезни, особено за хора,

...
Бобът и бобовите култури са много полезни, особено за хора,
Коментари Харесай

Полезни ли са бобът и бобовите култури

Бобът и бобовите култури са доста потребни, изключително за хора, които се хранят най-вече с вегетариански ястия. Бобовите култури съдържат скъпи витамини.

Това са витамините А, В1, В2, В6, С, РР, а също по този начин значими минерални субстанции като фосфор и желязо. Бобовите култури съдържат скъпи аминокиселини.

Ястията, приготвени от бобови култури, мъчно могат да бъдат наречени диетични, защото престояват в стомаха повече от четири часа.

Така те провокират развой на ферментация в червата. Заради това не се предлага потреблението на бобови култури на хора, които страдат от болести на сърцето и кръвоносните съдове.

Те са неразрешени и за хора с проблеми с жлъчката, задстомашната жлеза, хора с проблеми в храносмилането и такива, които страдат от колит.

 Полезни ли са бобът и бобовите култури

Възрастните хора и дребните деца не би трябвало да прекаляват с ястия от бобови култури. Пюрето от бобови култури, съгласно някои диетолози, може да понижи кръвната захар.

Бобовите култури би трябвало да бъдат подложени на топлинна обработка, защото в суровите и недоварени бобови култури се съдържат отровни субстанции.

Те унищожават еритроцитите в кръвта. При остро отравяне с бобови култури се усеща мощно главоболие, появяват се признаци като повръщане и жълта кожа.

При топлинна обработка нездравословните субстанции в бобовите култури се унищожават изцяло. Бобовите култури имат противовъзпалително и диуретично деяние.

Бобовите култури са потребни за заболели, които страдат от проблеми с черния дроб, както и при някои проблеми на стомашно-чревния тракт.

Бобовите култури не са обемни и са превъзходен източник на нужните за човешкото здраве микроелементи, витамини и протеини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР