БНТснимка: БулфотоСамо няколко дни след апела към медици - доброволци

...
БНТснимка: БулфотоСамо няколко дни след апела към медици - доброволци
Коментари Харесай

Търсят се спешно медици за COVID отделението на болница в Пловдив

БНТ

фотография: Булфото

Само няколко дни след апела към медици - доброволци да се включат в екипа на Инфекциозната клиника в Пловдив още една болница в града остана с сериозно малко личен състав за лекуване на хора с ковид. Коронавирус отделението на общинската болница " Мина " е единствено с двама лекари и една здравна сестра. Спешно се търси личен състав, с цел да продължи приемът и лекуването на пациенти.

Първият пациент с ковид в болница " Св Мина " постъпва на 7 юли. В отделението тогава работят 19 души - лекари, медицински сестри и санитари. Бързо обаче стартират да валят заявки за овакантяване.

Проф. Петър Петров - шеф на МБАЛ " Св Мина ": След като през вчерашния ден видях тримата млади сътрудници, които ни подадоха оставки, нищо друго не мога да слага като причина с изключение на боязън.

В момента в отделението работят единствено една здравна сестра и двама лекари. Д-р Мария Димитрова е принудена да влиза от едно дежурство в друго от време на време без отмора.

Д-р Мария Димитрова: Приключи нощната ми промяна, стартира 12 часа целодневна.

В отделението се лекуват 10 души - петима са с към този момент доказана коронавирусна зараза. Сред тях и доктор от болничното заведение, който в този момент е пациент. Останалите са изолирани до момента в който излязат резултатите от ПСР-тестовете.

Д-р Мария Димитрова: Тези хора са безпомощни и имат потребност от грижи, това е. Страхът изчезва в първия ден откакто сложиш костюма и влезеш при тях. След това към този момент боязън няма.

От Общинския спешен щаб в Пловдив оповестиха, че са поискали от всички районни кметове в Пловдив да подадат описи с учебни медицински сестри, които са съгласни да се включат в графика на отделението.

Проф. Петър Петров - шеф на МБАЛ " Св Мина ": Готови сме да си заплащаме труда на лекари, сестри, санитари - единствено и единствено да ги има тези хора, да дойдат и да поддържат отделението.

Изпратени са инструкции и до всички общински лечебни заведения в града за командироване на личен състав.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР