БНТ Опреснителен курс за шофьорите над определена възраст при подновяване на

...
БНТ
Опреснителен курс за шофьорите над определена възраст при подновяване на
Коментари Харесай

Експерти казаха как да се справим с войната по пътищата! Жените били по-смели шофьори

 БНТ Опреснителен курс за водачите над избрана възраст при възобновяване на шофьорската брошура, както и продължаващо образование за всички водачи оферират от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. Това ли е методът да се оправим с войната по пътищата разясниха пред Българска национална телевизия Йонко Иванов – ръководител на Съюза по авто-мото подготовка и Илия Тодоров от Асоциация на потърпевши при пътнотранспорти катастрофи.

" Нашите оферти засягат така наречен фазово образование от 0 до 100 - в някои съвременни европейски страни още при самото раждане на детето се подарява кошчето за транспорт в автомобил, това у нас мъчно би се постигнало, само че подготовката не трябва да се преглежда като рестрикция към хора в избрана възраст “, изясни Иванов.

" Голяма част от възрастните водачи не са имали опция да карат по автомагистрали, а и са с много стар автопарк “, сподели Иванов.

" С младежите се работи доста мъчно, много постоянно идват използвали алкохол или опиати младежи. Момичетата са по-смели и по-бързо се образоват, в сравнение с момчетата “, добави Иванов.

Според Илия Тодоров ограничения като обновителен курс за водачи над избрана възраст ще дадат дълготраен резултат да излезем от последните места в Европа по сигурност и брой ранени и починали при произшествия.

" Това няма да стане бързо, само че ще даде дълготраен резултат, а не тези " кърпежи " на Закона за придвижване по пътищата. Статистиката на " Пътна полиция " демонстрира, че над 50% от починалите пешеходци са хора над 65-годишна възраст, очевидно има някаква причина това да се случва “, сподели Тодоров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР