БНТ отново покани талантливите български режисьори и продуценти да превърнат

...
БНТ отново покани талантливите български режисьори и продуценти да превърнат
Коментари Харесай

БНТ обявява новата сесия за филмопроизводство

БНТ още веднъж предложения надарените български режисьори и продуценти да трансфорат своите хрумвания във филми и сериали посредством новата си конкурсна сесия. Представянето на модерни български създатели и връзката сред киното и литературата още веднъж ще бъдат приоритет на публичната медия. Приемането на планове стартира от 16 октомври.



Понякога в историите от екрана на Българска национална телевизия феновете откриват себе си, различен път се замислят дали видяното дава отговор на техните показа. Пазим спомените за обичаните артисти, а филмите с наша поддръжка все по-често получават международно самопризнание. Така продължаваме да бъдем Дома на българското кино.

" Мястото на Българска национална телевизия е особено, когато приказваме за филмопроизводство. Особено сега е основно. Без Българска национална телевизия качествена тв продукция се създава доста мъчно ", сподели режисьорът Виктор Божинов.

Две конкурсни сесии - за игрално кино и сериали, както и за копродукции и предварителни откупки са отворени за филмовите продуцнети.

" Заделили сме средствата, които са избрани по закон или 10% от дотацията. Надявам се да имаме положителни претенденти и оферти. Доста години не беше правено. Този път пускаме и детски сериал. Много ни би трябвало такава продукция ", разяснява Емил Кошлуков, общоприет шеф на Българска национална телевизия.

В категорията за детски пълнометражен филм очкаваме оферти с времетраене до 85 мин., а за дебют - 54 минути. На тази конкурсна сесия публичната телевизия ще поддържа основаването на сериал от актуален български създател, детски и престъпен сериал, както и ситком.

В копродукциите за филм и сериал няма определна тематика или род. Очакваме и два плана под формата на предварителни откупки за лъчение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР