БНТ 2 върти поредица от зрелищни ленти в седмицата от

...
БНТ 2 върти поредица от зрелищни ленти в седмицата от
Коментари Харесай

БГ класики за Георгьовден

БНТ 2 върти поредност от зрелищни ленти в седмицата от 4 май. Четирима герои и четири разнообразни ориси във всяка серия на кино лентата „ Бягство “ - началото е във вторник, 5 май, от 22 часа. Военната драма „ Зарево над Драва “ е на 6 май от 12, 30 часа и в събота от 15, 25. На Гергьовден гледаме и класиката „ Тримата от запаса “ на Зако Хеския от 18, 15 часа с Георги Парцалев, Никола Анастасов и Кирил Господинов. От 22 часа стартира копродукцията „ Кербала “ - за героизма на българските и полски военни в Ирак. В основната роля – Христо Живков.  



Екранизации по романи на Джейн Остин за живота на британската аристокрация гледаме  през уикенда - в събота от 22, 30 часа е „ Абатство Нортингър “, в неделя от 22, 40 часа - „ Любов и другарство “. Поредицата „ Черно-бяло кино “ предлага „ Хроника на възприятията “ на Любомир Шарланджиев в неделя от 16, 05 часа.

Документалните ленти на БНТ2 са не по-малко забавни. Как е устроена Вселената може да разберете от понеделник до четвъртък от 20 часа. Разходка до рожденото място на копринатата чака познавачите в следващия епизод на „ Пътешествия “ във вторник от 21, 30 часа. На Гергьовден ще научите повече за „ Бойните маршове на България “ от 9, 30 часа, а „ Клокотница – борбата за клокочещата вода “ е от от 15, 45 часа. Кой е стратегическият център на Военновъздушните сили на Съединени американски щати през Втората международна война ще разберете от кино лентата „ Летище „ Санта Мария “ в петък от 18, 50 часа. В събота Хаджи Димитър и Стефан Караджа оживяват в „ Поклонници на свободата “ от 17,30 часа.

За най-малките фенове от 16, 15 часа от понеделник до петък са невероятните завършения и поучителни истории с детския куклен сериал „ Бърколино “. Борци и шахматисти не престават да мерят сили в „ Рицарят на бялата дама “ в събота и неделя от 9, 30 часа и 7, 55 часа. За  феновете на куклите е приказката „ Вълкът и седемте джуджета “, разказана от актьорите от Държавния куклен спектакъл - Варна в събота от 9,20 часа.

Меломаните на Гергьовден да чакат „ Парад на военните духови оркестри “ от 13, 55 часа. А от 20 часа е патриотичният концерт „ 25 години с песните на Илия Луков “. Неделният ден е за Софийската филхармония, която ще извърши Симфония №6 – патетична на Чайковски от 14 часа. От 20 часа е оперният шедьовър на Франческо Чилеа „ Адриана Лукуврьор “, в чиято роля е невероятната Райна Кабаиванска.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР