BMW официално прекрати производството на i3 след 8 години на

...
BMW официално прекрати производството на i3 след 8 години на
Коментари Харесай

BMW пуска компактен електромобил през 2027 година

BMW публично приключи производството на i3 след 8 години на поточната линия и 250 хиляди продадени екземпляра. По този метод немската компания остана без „ базов “ електрически автомобил и трансформира новопредставеното iX1 в най-евтиния и минимален автомобил на ток в своята гама. Изглежда това ще остане по този начин най-малко още 6 години, сочат отчети на консуматор в Bimmer Post, който разкрива информация от „ кухнята “ на BMW.



Според вътрешни проекти, BMW ще показа наличен дребен електрически автомобил през 2027 година. Той ще носи означението i1 и ще влезе в произвеждане през ноември 2027 година. Заедно с i2, което пък ще се появи 8 месеца по-късно, двата модела ще бъдат издигнати на новата платформа – Neue Klasse и ще останат в произвеждане доникъде на 2035 година.



Двата модела ще бъдат еквивалентни на 1 Series и 2 Series, които пък евентуално ще бъдат отстранени от гамата на BMW, като част от проектите по електрификация на марката. Вероятно i1ще бъде стилен хечбек или лифтбек, до момента в който i2 ще бъде присъединен към вановете, предлагайки повече вътрешно пространство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР