BMW M е доста важно подразделение на баварския автомобилен производител,

...
BMW M е доста важно подразделение на баварския автомобилен производител,
Коментари Харесай

Тествахме електрическо BMW с индекс М, но смятаме, че все още няма място за буквата M в ерата на изцяло ел. колите

BMW M е много значимо поделение на баварския авто производител, само че наподобява баварците са избързали с монтирането на логото " М " при електрическите си коли. В това се убедихме след обширен тест на най-наточената версия на новия модел i4, която може да се види на протичащото сега автомобилно ревю у нас. Започваме с ангажимента, че това е една забележителна кола, просто инкесът М, въпреки и не в чистата си форма1 към момента не се вписва в държанието ѝ.

Беше много от дълго време, когато за първи път екипът ни тества електрическо BMW. Става дума за първия опит на баварците i3. Тогава чувството ни беше, че тази кола е нещо, което наподобява като модерно BMW Isetta, направено под управлението на Rolls-Royce, само че без нужния бюджет, с цел да бъде нещо извънредно. И надали първите опити на BMW за електрическа кола са били маркетингов трик, тъй като не е допустимо една компания да налее толкоз доста пари в ново транспортно средство и да не се отнася съществено към това.

`Тествахме

След това пристигна i8. Няма да си кривим душата. Тази кола ни развълнува извънредно доста. Бяхме подготвени да пътуваме на всички места с нея. За нас тогава това беше колата на BMW с ореол. Имаше всичко. Страхотно решение за задвижване, външен тип, който да върви с него, задоволително технология, с цел да го направи приложим в ежедневни сюжети и малко деловитост. Проблемът беше, че имаше мотор с вътрешно горене, без значение, че беше трицилиндров. Но бяхме комплицирани, тъй като от тази кола се очакваше да е напълно на ток.

Сега обаче баварците, очевидно подтикнати от мощната конкуренция в лицето на Tesla, както и от предходните си " опит-грешка ", дадоха всичко от себе си и показаха два изключителни електрическия автомобил - i4 и iX (очаквайте и неговото ревю напълно скоро). Първият е лека кола, сходна на общоприетата четвърта серия, само че с неповторимо задвижване. Такова ускоряване, каквото има най-наточената i-четворка имат единствено извънредно расовите суперкари. Но тук баварците направиха (според нас) неточност, като се пробваха да обеднят двете дивизии " i " и " М ".
`Тествахме

i4 M50 е първокласно купе с четири порти и наподобява необикновено обещаващо. Този автомобил даже беше показан като „ първото електрическо транспортно средство на BMW M “. Само това встъпление ни развълнува и бяхме подготвени да забележим какво най-сетне са създали баварците в света на електрическата подвижност. След всичките тези години опити, фенът на BMW в нас беше подготвен да се зарадва.

С 544 к.с., както към този момент споменахме, ускорението от място е феноменално. само че тази кола носи негативите на обстоятелството, че при многото двигателна сила разполага на процедура със непретенциозно добър пробег. Освен това спортният електрически автомобил се усеща тежък, а от това страда ръководството. Задвижването на всички колела също не оказва помощ. Не ни разбирайте неправилно - това е един от най-хубавите електрически автомобили, които сме тествали (а екипът ни е тествал всички електрически автомобили, които се оферират на българския пазар), само че разочарованието ни идва от там, че автомобилна икона, като BMW, която дава на света коли, като M4 или M8, поставя на този електрически автомобил паметният си показател M, въпреки и в не чистата си форма, а с уголемение зад него.
`Тествахме

Да, автомобилът, повтаряме и дори потретваме, има ужасно ускоряване, само че тежестта унищожава съвсем всичко. Знаем и разбираме, че към този момент няма вълшебно решение, което да направи батериите по-леки, само че определението, че това е първата „ М електрическа кола “, съгласно нас не е вярно! Предвид всичко това, мнението ни е, че BMW M към момента няма място в сегашния напълно електрически интервал на марката. Иначе i4 M50 е прелестен автомобил, с модернистична визия и с интериор на общоприетоо BMW от трета или четвърта серия.

И още веднъж ще кажем, че това е най-динамичната и добре ръководеща се електрическа кола от този клас, продаваща се на нашия пазар. Просто се разделяме с това осъществяване със смесени усеща. „ M “ в BMW би трябвало да остане отпратка към моторния спорт, а не към маркетинга. Що се отнася до цената на електрическата М-ка, то тя стартира от 143 000 лв..
`Тествахме

В умозаключение ще кажем, че до момента в който BMW прави невероятна работа, когато става въпрос за същинска резистентност, мнението ни е, че същинският " M " автомобил с нулеви излъчвания занапред следва. И мощно имаме вяра, че поради началото, сложено от i4 M50, това ще бъде страховит артикул. А за момента BMW просто желае да притегли задоволително внимание за своята EV нова линия с това купе с четири порти.

Баварците би трябвало да имат артикул (и го имат в лицето на i4 M50), който ще остави сходните на Tesla Plaid електрически автомобили някъде в огледалото за назад виждане. А за същинска електрическа М-ка, с познатото ни супер точно ръководство - дано им дадем малко време.
`Тествахме

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР